papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-11-04

Η διαπαραταξιακή στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κουτσόχερο

Αχρείαστη ένταση και δημιουργία εντυπώσεων ένθεν κακείθεν που θα μπορούσε ν' αποφευχθεί αν η πλευρά του Δήμου Λαρισαίων φρόντιζε να ζητήσει ή τουλάχιστον να ενημερώσει επίσημα με e-mail το αρμόδιο υπουργείο για την επίσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής. Πολύ συζήτηση για την "παρεμπόδιση" ή μη της εισόδου της διαπαραταξιακής επιτροπής στην ανοιχτή δομή χωρίς πραγματικό αντικείμενο. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη και να ήθελε ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν θα μπορούσε να επιβάλει την απαγόρευση εισόδου.
Σημαντικότερα θέματα κατά την άποψή μου η συνεχιζόμενη μη ύπαρξη επικεφαλής ή συντονιστή της δομής, η σε εθελοντική βάση συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα και η εκπαίδευση, σε εισαγωγικά ή μη, των μεταναστών και των προσφύγων για τα ήθη και έθιμα της χώρας που τους φιλοξενεί, τα οποία πρέπει να σέβονται και να μην δημιουργούν προβλήματα.
Δεν παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των διαμενόντων. Επικρατούσε μία απόλυτη ηρεμία και σπανίως έβλεπες κάποιον να κυκλοφορεί εντός της δομής (και λόγω βροχής) και αναρωτιόσουν που "κρύβονται" τα 1.530 εγγεγραμμένα άτομα (εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι αρκετά μικρότερος λόγω διαγραφών που θα γίνουν την άλλη βδομάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.