papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-02-20

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Οργασμός συναντήσεων ΕΑΑΣ και ΠΟΑΣΑ και αποτελέσματα αυτών

Σήμερα άνοιξε στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση στη αρμόδια επιτροπή ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΑΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ)
1. Απέστειλε έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση με ημερομηνία 26-1-2020 σχετικά με το άρθρο 27 του προς κατάθεση νομοσχεδίου.
2. Απέστειλε έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση με ημερομηνία 26-1-2020 σχετικά με το άρθρο 24 του προς κατάθεση νομοσχεδίου.
3. Απέστειλε έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση με ημερομηνία 3-2-2020 σχετικά με το άρθρο 24 του προς κατάθεση νομοσχεδίου.
4. Ζήτησε ως ΕΑΑΣ και ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ να συμμετάσχει στη σχετική διαβούλευση.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΑΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ (20-2-2020) ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
1. Με απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποφασίσθηκε οι 3 ΕΑΑ (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) εκπροσωπηθούν από ένα φορέα του Συντονιστικού και μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ 3 ΕΑΑ, Ναύαρχος ε.α. Γερούκης Θεόδωρος.
2. Το μεσημέρι έγινε συνάντηση στην έδρα της ΕΑΑΣ με εκπροσώπους του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ 25, με επικεφαλής τη Βουλευτή Σοφία Σακοράφα, για υποβοήθηση του αντικειμενικού στόχου θέματος. Φωτό 4.
3. Από τις 16.00 μ.μ. και μέχρι τις 19.45 μ.μ. ήμουν στη Βουλή των Ελλήνων, μαζί με το Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ κ. Χριστακόπουλο Ευάγγελο, το μέλος της ΠΟΑΣΑ και Νομικό Σύμβουλο αυτής κ. Καλογιαννάκη Νικήτα και τους συναδέλφους κ. Βοριά Κωνσταντίνο και κ. Ζωγράφο Νικόλαο (μέλη της ΠΟΑΣΑ), συναντηθήκαμε με τους:
----Α. Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Δημοσχάκη, Καββαδά, Φωτήλα και Χρυσομάλλη, για υποβοήθηση του αντικειμενικού στόχου θέματος
----Β. Με τον αρμόδιο υπουργό κ. ΒΡΟΥΤΣΗ, όπου του αναπτύξαμε τα θέματα που μας αφορούν στο σχετικό νομοσχέδιο και πέραν του υπομνήματος με τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω του δόθηκε και μελέτη της ΕΑΑΣ που συντάχθηκε από ομάδα της Ένωσης με επικεφαλής τον Αντγο (Ο) ε.α. Χατζή Δημήτριο και έχει εγκριθεί από το ΔΣ/ΕΑΑΣ με θέμα, <<Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΟΓΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387 (ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ)>>.
----Γ. Με τους Βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Κεγκέρογλου και Σκανδαλίδη για υποβοήθηση του αντικειμενικού στόχου θέματος και τέλος
----Δ. Με την τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχτσιόγλου για τον ίδιο σκοπό.
ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΒΡΟΥΤΣΗ
1. Το ποσοστό αναπλήρωσης μετά τα 40 έτη, από 0,50 γίνεται πάλι 2.
2. Το αγροτικό εισόδημα που από το πρώτο ευρώ κοβόταν η σύνταξη κατά 40%, αυξήθηκε στα 10.000 ευρώ με περικοπή σύνταξης 30%
3. Για όλα τα άλλα θέματα που αναπτύξαμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο κ. Βρούτσης εμμένει σε ότι αποτυπώνεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο και ενδεχομένως μόνο για ένα άρθρο, που αφορά το χρόνο προσαρμογής όσων εργάζονται θα δει αν μπορεί να να αυξήσει το χρόνο από 1 έτος σε περισσότερα.
ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ.
Τη στήριξη των κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και κατά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
1. Τη Παρασκευή 21-2-2020 στις 14.15 μ.μ. έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.
2. Συνεχίζουμε τις επαφές για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και όποιων άλλων μέσων - ενεργειών κριθούν πρόσφορες.
ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.