papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-08-27

Προτάσεις ΕΑΑΣ στον ΥΦΕΘΑ - Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Επικουρικό ΜΤΣ; 
2% από ε.ε. στελέχη για εφάπαξ;
Ως γνωστόν την Τετάρτη 20 Αυγ 2014, 7μελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., με επικεφαλής τον πρόεδρό της Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, όπου και επέδωσε υπομνήματα επί παντός επιστητού, τολμώ να πω. Μοιραία η σύγκριση με τις αντίστοιχες προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), πρόεδρος της οποίας είναι ο Βασίλειος Νικολόπουλος. Πολλές ομοιότητες, πιθανόν λόγω του ότι ο Ταξχος ε.α. Χατσίκας Δημήτριος είναι εκτός από μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ και αντιπρόεδρος της ΠΟΣ. Τραγελαφικά πράγματα. Από τη μια η ΕΑΑΣ δε δέχεται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΠΟΣ και από την άλλη υιοθετεί σχεδόν το σύνολο των προτάσεων της. Όμως όταν κάνεις συρραφή μαζί με τις πολλές ορθές προτάσεις παρεισφρύουν και ορισμένες που μπορεί να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.  
(1) Πρόταση, όπως το Μετοχικό Ταμείο Στρατού γίνει επικουρικό. Ήταν γραμμένο στο τέλος των προτάσεων για το ΜΤΣ, χωρίς να φαίνεται η λέξη επικουρικό, ως εξής. 
Αφαιρέθηκε μετά από ηλεκτρονικό μου μήνυμα προς 7 μέλη της ΕΑΑΣ. Μ' ενημέρωσε τηλεφωνικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ ότι αναγράφηκε εκ παραδρομής. 
(2) Μία παρά πολύ καλή πρόταση που αφορά τα εν ενεργεία στελέχη, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γνώσεων, την οδήγησαν σε λάθος κατεύθυνση. Αντί να ζητήσουν επαναφορά της κράτησης 2% επί των δαπανών (όπως ισχύει για ΠΑ και ΠΝ) υπέρ ΕΛΟΑΣ (εφάπαξ) ζητούν η κράτηση 2% να γίνει από τα εν ενεργεία στελέχη του ΣΞ.
 «Ουκ εν τω πολλώ το ευ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.