papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-09-26

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014

Συμμετέχοντες
Οργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά και πραγματοποιήθηκε την 21 Σεπ 2014 το «Λεωνίδα Τρόπαιον».  Πρόκειται για μια πορεία τιμής 25 χλμ. στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, (από το Ελευθεροχώρι) με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση, ενώ η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία ιδιωτών με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα και  ΔΕΝ έχει σχέση με οποιοδήποτε οργανισμό, κίνηση, ή άλλο φορέα.
Οργανωτική Επιτροπή
Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, πρωτίστως από ηθική άποψη. Οι Σπαρτιάτες πολέμησαν γενναία εναντίον εχθρού υπέρτερου σε όγκο και παρέμειναν στις θέσεις τους, πολεμώντας μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι η σύγκρουση ήταν  άνιση.  Αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας για την πατρίδα.
 
ΣΣΕ                                                                                 ΣΜΥ
Ο  Αντγος ε.α. Κων/νος Σκαρμαλιωράκης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του "Λεωνίδα τρόπαιο" και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. μας ενημερώνει:
Οι καταμετρηθείς συμμετοχές φέτος στο "Λεωνίδα τρόπαιο" ήσαν 198.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συμμετάσχοντες, στον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ./Λαμίας Βασίλειο Μπούρα για την τεράστια προσπάθεια του, στη  Λέσχη «ΛΟΛΑ» για την πολύτιμη βοήθεια της και στο Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. που ενέκρινε τη μίσθωση του πούλμαν από Αθήνα.
Θερμά συγχαρητήρια στη ΣΣΕ για τους 3 πρώτους τερματίσαντες άνδρες,  Ευέλπιδες Αλογοσκούφη, Βαρνάβα, Δούκα 
            
και για την πρώτη τερματίσασα γυναίκα (Εύελπι Καρυώτη).
  
Ο νεαρότερος φέτος ήταν ο Μιχάλης Νάκης (13 ετών)  και ο γηραιότερος ο Αντώνιος Κοντος 
(63 ετών). 
 
Εκτός από τη ΣΣΕ, συμμετείχαν η ΣΜΥ και το 575 ΤΠΝ. Συμμετείχαν πολλοί ε.α. Αξκοι και Υπαξκοι, Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και πληθώρα πολιτών.
Δείτε εδώ σχετικό "video" από το ρεπορταζ του καναλιού STAR Λαμίας.

Λεωνίδα Τρόπαιον 2014 από LAMIASTARGR  
http://www.eaas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.