papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-20

Συνοδεία Πολεμικών εισήλθε στο τεμάχιο 3 το «Barbaros» … Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου!

Εντός του τεμαχίου 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης εισήλθε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαμπαρός, σύμφωνα με το χάρτη πλοίων πραγματικού χρόνου Marine Traffic. Το Μπαρμπαρός εισήλθε γύρω στις 11:00 στα όρια του τεμαχίου 3 και πλέει με νοτιοδυτική κατεύθυνση. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από το υποστηρικτικό πλοίο M/V Bravo, με σημαία Γιβραλτάρ. Σημειώνεται ότι το MV Deep Supporter, το τρίτο πλοίο που περιλαμβανόταν στην οδηγία προς ναυτιλομένους  (Navtex) που εξέδωσε η Τουρκία, δεν εμφανίζεται στο χάρτη πλοίων πραγματικού χρόνου, Marine Traffic. Το «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» ξεκίνησε προς την
κυπριακή ΑΟΖ χθες βράδυ από τη Μερσίνα, συνοδευόμενο από τα σκάφη, M/V «Bravο» και M/V «Deep Supporter» και στις 6:30 το πρωί εισήλθε εντός της θαλάσσιας περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει η Τουρκία με οδηγία προς ναυτιλλομένους.
Μαραθώνια η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου
Η Λευκωσία θεωρεί ότι η Τουρκία υλοποίησε τις απειλές της, όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης και το Εθνικό Συμβούλιο συνεδρίασε με στόχο να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γύρω στις 10:20 στο Προεδρικό Μέγαρο η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Κατά τη συνεδρία, το Σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του στο Μιλάνο με σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας. Ο Φωκαϊδης ανέφερε ότι το Barbaros συνοδεύεται από δύο ή τρία υποστηρικτικά σκάφη, ενδεχομένως και από ένα πολεμικό. Είπε επίσης ότι Λευκωσία είναι ενήμερη για τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους, το οποίο ξεκίνησε χθες από τη Μερσίνα και με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν αναμενόμενο ότι σήμερα θα βρισκόταν στην περιοχή που παράνομα έχει δεσμευτεί. Πρόκειται είπε ο κ. Φωκαϊδης για μια παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια, η οποία υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή. Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε ότι μετά την υλοποίηση των απειλών της Άγκυρας, η Λευκωσία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
http://veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.