papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-10-23

Απαραίτητη Διευκρίνηση για την Αίτηση Διακοπής Παραγραφής

Πριν συμπληρώσετε την Αίτηση Διακοπής Παραγραφής καλό είναι να:
(1) Ελέγξετε τα Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης ή τη Μισθοδοσία σας του 2011. Αν ως συνταξιούχος το 2011 λαμβάνατε 200€ για δώρο Πάσχα και επίδομα Αδείας και 400€ για Δώρο Χριστουγέννων δικαιούστε να κάνετε την Αίτηση. Αν ως εργαζόμενος το 2011 λαμβάνατε 250€ για δώρο Πάσχα και επίδομα Αδείας και 500€ για Δώρο Χριστουγέννων δικαιούστε να κάνετε την Αίτηση. Αν δεν ισχύει κανένα από τα δύο τότε δεν μπορείτε να διεκδικήσετε κάτι που δεν δικαιούστε και δεν έχει κανένα νόημα να κάνετε τη διαβόητη ηλεκτρονική αίτηση [ΕΔΩ].

(2) Διαβάστε ακόμη μία φορά την ανάρτηση «Ποιος ο ρόλος της ΑΙΤΗΣΗΣ για τη διακοπή της παραγραφής;»
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε τι έλεγε ο νόμος 3845/2010 και ο νόμος 4024/2011 επί του θέματος. Υπόψη ότι όταν λέμε Δώρα και Επιδόματα δεν εννοούμε τα παλαιά που καταργήθηκαν με το 1ο μνημόνιο του οποίου ουδέποτε διατάξεις αυτού κρίθηκαν αντισυνταγματικές αλλά τα μειωμένα. 

10 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να με ενημερώσετε, εάν οι απόστρατοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στον ΕΦΚΑ για την διακοπή της παραγραφής,η θα πρέπει να την στείλω στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η και τα δυο. Παρακαλώ πολύ να με βοηθήσετε γιατί έχω μπερδευτεί.Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα σήμερα ειπώθηκε ότι όλα τα ταμία θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να κάνετε ή το ένα ή το άλλο. Όπως είδατε σε ανάρτησή μου ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ την κατέθεσε στο ΝΣΚ. Αν είστε από επαρχία θα πρότεινα να την στείλετε ηλεκτρονικά ώστε να έχετε άμεσα αποδεικτικό.

      Διαγραφή
  2. ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ του έτους 2010
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δώρο Πάσχα του 2010 το έχουμε πάρει όλοι. Μετά κόπηκαν.

      Διαγραφή
  3. Οσον αφορα τα ορια ηλικιας για τα δωρα τοτε εγω δεν ειχα συμπληρωσει το 60ον ετος το συμπληρωσα το 2015 ηθελα μια διευκτρινηση
    αν πρεπει να υποβαλλω αιτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ Η' ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΑΣΧΑ ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ? ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ (ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50%) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή δεν πρόλαβα να καταθέσω σε ομαδική διεκδίκηση που μπορώ να στείλω την αίτηση για διαγραφής για παραγραφή; Είμαι στο Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.