papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-29

Με παρέμβαση Σαμαρά αποφεύγεται φιάσκο με την αποκατάσταση των μισθών στους ένστολους, Τί θα γίνει με τα αναδρομικά

ΣΧΟΛΙΟ: Δε γνωρίζω αν οι πληροφορίες είναι ορθές, αλλά πράγματι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά. Για να καταλάβουμε πόσο, ενημερώνω ότι η εξαγωγή μηχανογραφικά της Μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού από το Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο Ελληνικού Στρατού (ΟΛΚΕΣ) έπρεπε για τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2014 να γίνει μέχρι στις 15 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα έχουμε 29 Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο. Ουδέν σχόλιο! 
 
Κωλυσιεργίες τεχνικά διαδικαστικού χαρακτήρα και διαγνωσμένη αλλά κατά τα φαινόμενα ανήκεστη αβελτηρία από πλευράς οικονομικών στελεχών και παραγόντων του ΥΠΟΙΚ, έθεσαν προ ορατού κινδύνου και συμπίεσαν ασφυκτικά τις προθεσμίες ώστε η μισθολογική κατά το ήμιση αποκατάσταση των ένστολων και η επιστροφή των τελευταίων 5 μηνιαίων αναδρομικών, να μην προλάβει τελικά ως διαδικασία να ενσωματωθεί στην επόμενη μισθοδοσία.
Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι για όλη αυτή την ανακόλουθη τακτική...
ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε κατεπείγουσα εντολή στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να κατατεθεί εντός της εβδομάδας η σχετική τροπολογία, αφού προηγουμένως αποσταλεί έγκαιρα στις οικονομικές υπηρεσίες η εγκύκλιος του ΓΛΚ. 
Εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση Σαμαρά και με τους ρυθμούς που ακολουθεί η γραφειοκρατία, ήταν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι εντεταλμένοι μανδαρίνοι να κλείσουν τη διαδικασία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου που θεωρείται καταληκτική ημερομηνία για να προλάβουν οι υπηρεσίες να βαλουν ζεστό χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ένστολων.
Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι επίκειται η έκδοση απόφασης για τη μείωση των χρονικών προθεσμιών εξόφλησης των αναδρομικών για δικαιούχους αναλογικά μικρών ποσών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της εφάπαξ καταβολής για οφειλόμενα ποσά ακόμη και μεχρι των 500 ευρώ.
bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.