papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-12-26

Πρακτικά 1ου Συνεδρίου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων,
Ευχαρίστως σας ενημερώνουμε ότι τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ), μετά την κατάλληλη επιμέλεια, αποτέλεσαν έναν τόμο της τάξεως των 90 σελίδων.
Μπορείτε να τον ξεφυλλίσετε ΕΔΩ: www.acastran.org
Κατά κοινή ομολογία το Συνέδριο αυτό, που αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση της ΑΣΑ, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο από κάθε πλευρά. Τόσο από την άποψη των εισηγήσεων, οι οποίες ήταν ουσιαστικές και έδωσαν την εικόνα ενός συγκροτημένου φορέα με υψηλού επιστημονικού επιπέδου μέλη, όσο από την άποψη του όγκου και της ποιότητας του ακροατηρίου, το οποίο αποτελείτο κατά πλειονότητα από νέους -στρατιωτικούς και μη- ενώ το παρακολούθησαν επίσης ΑΚΑΜ αρκετών ξένων πρεσβειών.
Είναι γεγονός ότι εκείνο που χαρακτηρίζει την ΑΣΑ είναι ότι διαθέτει ένα στελεχιακό δυναμικό που συνδυάζει υψηλό επιστημονικό κύρος, μακρά επαγγελματική εμπειρία και ουσιαστική τεχνογνωσία. Αποτέλεσε πράγματι γενική διαπίστωση ότι από την ΑΣΑ μπορεί να προκύψουν όχι απλώς θεωρητικές αναλύσεις αλλά ουσιαστικές και πρακτικές προτάσεις -ίσως και λύσεις- για σημαντικά ζητήματα πολιτικής εθνικής άμυνας και ευρύτερα.
Με τις πλέον εγκάρδιες ευχές μας για ένα δημιουργικό νέο έτος, με υγεία και χαρά.
   Το ΔΣ της ΑΣΑ
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
      Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.