papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-12-29

Σαμαράς: Ζητώ εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, ήλθε η ώρα της αλήθειας (βίντεο)

Την προκήρυξη εκλογών το ταχύτερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου, θα ζητήσει αύριο Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά την μη εκλογή νέου Προέδρου από τη Βουλή στην τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία. «Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», τόνισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως κατά την προεκλογική περίοδο θα φανερωθεί η «αλήθεια» για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Όχι λαϊκισμός και πυροτεχνήματα, όχι εκλογικοί εκβιασμοί και τρομοκρατία. Αλήθεια και ευθύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός., δίνοντας το στίγμα για την επόμενη περίοδο. Εκτίμησε δε εμμέσως πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, λέγοντας πως ο ίδιος ο λαός θα κάνει αυτό που δεν έκανε η Βουλή, «διώχνοντας την αβεβαιότητα και φέρνοντας τη σταθερότητα». «Φτάσαμε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ για να μην επιτρέψουμε σε...
κανέναν να θέσει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στην άκαρπη ψηφοφορία, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «όλοι όσοι καταψήφισαν» την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «φέρουν ακέραια την ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν την ήθελε η ελληνική κοινωνία». Τόνισε δε πως «δυστυχώς, μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού: «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τη χώρα σε εκλογές. Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών. Ό,τι δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός: να διώξει την αβεβαιότητα και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια ολοκληρωτικά. Καταφέραμε πολλά σε αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλείμματα. «Αύριο θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε η προκήρυξη των εκλογών να γίνει το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία της χώρας. Φθάσαμε πολύ κοντά στην ασφαλή έξοδο από την κρίση. Ούτε οι θυσίες ούτε η ανάκαμψη, που έχει αρχίσει, θα ματαιωθούν. Κανείς δεν θα θέσει σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στις τέσσερις εβδομάδες θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το πόσο κοντά είμαστε στην έξοδο από την κρίση. Αλήθεια και ευθύνη, όχι συκοφαντίες, ψέμματα, λαϊκισμός και πυροτεχνήματα, όχι εκλογικοί εκβιασμοί».
Βενιζέλος: Εκβιασμός των θεσμών από την αντιπολίτευση με τη σύμπραξη της ΧΑ: Για διάλυση της Βουλής λόγω του «εκβιασμού των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων, αλλά και των βουλευτών της ΧΑ. «Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτή η εξέλιξη να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις. Σημείωσε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται «ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο και την επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα», προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο. «Όλα εξαρτώνται από την κρίση του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.