papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-26

Αν είναι η Πατρίδα μου αχαμνά...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσοι υποστηρίζαμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν επικίνδυνη, επαληθευόμαστε μέρα με τη μέρα παρόλο που δεν έκανε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε. Αν και δικαιωμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με σοβαρότητα και έντονο προβληματισμό για την επόμενη μέρα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχώς επιδεινώνεται. Σε λίγες ημέρες πιθανόν να έχουμε το πρώτο πιστωτικό γεγονός. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικά παιχνίδια. Ήρθε η ώρα για σημαντικές αποφάσεις. 
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήρθε η ώρα της εθνικής συνεννόησης. Ο λαός απαιτεί ν' αφήσουν ΟΛΟΙ τους κατά μέρος τυχόν διαφωνίες και μικροκομματικά παιχνίδια και να αναζητήσουν αυτό που μας ενώνει, που δε είναι τίποτε άλλο από την σωτηρία της Ελλάδος. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρησης. Οι εθνικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Περιμένουν στη γωνία. Η ιστορία μας το έχει δείξει αλλά και αποδείξει. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ας αφήσουν τους εγωισμούς και τους κουτσαβακισμούς.  Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κούγκι. Δεν πρέπει να καταστραφεί μόνο και μόνο για να ...«σκοτώσουμε μερικούς Τούρκους». Όσοι νομίζουν ότι οι χώρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα πιθανό GREXIT, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σιγά που θα μας το πούνε κιόλας. Αυτοί θα συνέλθουν αργά ή γρήγορα, εμείς όμως; Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει άμεσα το Συμβούλιο Αρχηγών των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τώρα πλέον κατάλαβε, είδε τον πραγματικό κόσμο, διοίκησε, πήρε εξουσία, αντιλήφθηκε ότι η πράξη από τη θεωρία απέχουν παρασάγγας. 
Κι εμείς όμως, ο καθένας μας χωριστά θα πρέπει να ενεργήσουμε με το μυαλό στο καλό της Ελλάδος, στο συμφέρον της Πατρίδος μας. Να τελειώνει το «Δεν πληρώνω» ιδίως από τους έχοντες. Κάποιοι από εμάς το εφαρμόζουν. Έχουν μειώσει δραματικά όλες τις οικογενειακές τους δαπάνες, προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους, στεγαστικά δάνεια, ΕΝΦΙΑ κλπ. Ας γίνει νέο σλόγκαν. «Πληρώνω εφόσον μπορώ». Η χώρα χρειάζεται ρευστότητα. Πρέπει να ανασάνει. Δεν την χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ, αλλά η ΠΑΤΡΙΔΑ. Κι όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του: «Ναρθεί ένας να μου ειπεί ότι θα πάει ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι.»
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Συνταγματάρχης ε.α.

4 σχόλια:

  1. Λάθη και ρεμούλες δύο κομμάτων, που κυβερνούσαν 40 χρόνια, έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και τώρα προσπαθούμε να κατηγορήσουμε ποιον; Μια κυβέρνηση 30 ημερών;

    Την οποία η απερχόμενη ΝΔ προσπάθησε με χίλιους δυό τρόπους να σαμποτάρει;
    Με ψηφίσματα εναντίον της Ελλάδος (ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα);
    Με «συστάσεις» προς μεγαλοκαταθέτες να αποσύρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα τοποθετήσουν σε γερμανικά ομόλογα.

    Τελικά δεν εμπιστεύομαι πλέον κανέναν, ανεξαρτήτως ιδιότητας. Όλοι εξυπηρετούν σκοπιμότητες και το προσωπικό τους συμφέρον.

    Λυπάμαι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η πρόταση είναι να επιστρέψουμε στο mail Χαρδούβελη; Αυτό που δεσμευόταν για επιπλέον περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ, επιπλέον μείωση δαπανών για την υγεία κλπ κλπ; Και μετά να κάνουμε "αγώνα" για τις άδικες περικοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον Λάζαρε και Κώστα ζούμε σε άλλη χώρα αν δεν αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης. Μα δεν ακούτε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να εύχεται, να παρακαλάει την ΕΚΤ να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει; Δεν διαβάζετε ότι δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ και ότι αν δεν ενεργήσουμε ως σοβαρή χώρα πιθανόν να θεωρηθεί ως πιστωτικό γεγονός; Δηλαδή να χρεοκοπήσουμε και επισήμως με ότι συνεπάγεται αυτό; Δεν βλέπετε ότι την μεγαλύτερη κριτική προς την κυβέρνηση προέρχεται από αριστερά της; Αν όχι, τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που το μικρό μου το μυαλό καταλαβαίνει απο την πολιτική διαδρομή των 2,5 ετών με τις δύο συγκυβερνήσεις είναι οτι και οι δύο πορεύονται στον ίδιο ακριβώς δρόμο,στα ίδια δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια και οι δύο οδηγούν τον άμοιρο και προδομένο Ελληνικό Λαό στην συνεχή λιτότητα και οι δύο του σφίγγουν το σχοινί γύρω απο τον λαιμό του έως πνιγμού,ο καθένας με τον τρόπο του,με την σοβαροτητά του ή μή.Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Ψέμα και τότε,ψέμα και τώρα.Φτώχια και τότε φτώχια και τώρα,θάνατος τότε θάνατος και τώρα,το μέσο θανάτου αλλάζει,άν είναι πιστόλι,μαχαίρι ή δηλητήριο.Ο Ελληνικός Λαός θα την πληρώσει ,όπως την πληρώνει πάντα με αίμα και θάνατο(όρα χιλιάδες αυτοκτονίες).Και τότε τον κοροΐδευαν αισχοίστως και τώρα τον κοροΐδεύουν αισχρά.Άν ακόμα και τώρα μετά την τόση συσορευμένη πείρα μας μέσα στο πετσί μας,διακρίνουμε διαφορές και η μία έτσι και η άλλη αλλιώς,τότε μάλλον αυταπατόμεθα και κάνουμε λογοπαίγνια έτσι για να περάσει η ώρα ή στο τέλος συνεχίζουμε να κοροΐδεύουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας.Τίποτα κύριοι και κυρίες,τίποτα δεν υπάρχει για μάς,εγώ δυστυχώς το πείρα απόφαση.Αυτοί οι μεταπολιτευτικοι "κύριοι" και ¨κυρίες" ,αυτοί όλοι οι "σωτήρες" κατάφεραν σε συνενόηση με τα υψηλά αφεντικά τους, για τα απίθανα υψηλά οφίτσια και τον πλουτισμό τους,να ρίξουν σιγά-σιγά ο καθένας με το μεριδιό του,την Ελλάδα και τους Έλληνες στο χάος.Στην περίοδο της κρίσης η Γερμανία μόνο απο την Ελλάδα έχει κερδίσει περίπου 45 δίς Ε,έχει αυξήσει το ΑΕΠ της κατα 2,5% και δεν ξέρω τί άλλο.Αυτή είναι η εικόνα επιγραμματικά κατά την ταπεινή μου γνώμη και τα υπόλοιπα νομίζω είναι άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε.Όχι τίποτε άλλο μας ακούνε και μας διαβάζουν και αυτοί οι "κύριοι" και μας κοροΐδεύουν και λένε ,άστους αυτούς ακόμα τσακώνωντε γαι τα κόμματα. ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΙΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ,ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ,ΜΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.