papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-03-03

15 Δικαστές και Εισαγγελείς στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο

15μελής αντιπροσωπεία των Πρωτοδικείου και  Εφετείου Λάρισας, του Πρωτοδικείου Τρικάλων, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο  Επιτελάρχης του Στρατηγείου, Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας, την οποία ενημέρωσε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατηγείου, και την επιχείρηση EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στους επισκέπτες επισημάνθηκε η επίτευξη βελτιωμένου περιβάλλοντος ασφαλείας στην πρωτεύουσα της χώρας Bangui, διευκολύνοντας έτσι την ελεύθερη μετακίνηση του πληθυσμού και την ανεμπόδιστη εκτέλεση του έργου των ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες θεσμικής κατοχύρωσης της επιχείρησης EUFOR RCA από νομικής άποψης...
Ειδικότερα επισημάνθηκε η υιοθέτηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη Ευρωπαϊκών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς και η έκδοση αποφάσεων από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενδελεχή αναφορά στην ύπαρξη εγκεκριμένων Κανόνων Εμπλοκής, από την ΕΕ. Ιδιάιτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στη σύναψη ειδικών συμφωνιών τόσο με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αναφορικά με το καθεστώς παραμονής και δραστηριοποίησης των δυνάμεων της EUFOR RCA στη χώρα (SOFA), όσο και με το Καμερούν αναφορικά με την απρόσκοπτη διέλευση από τα εδάφη του (transit agreement), κατά τη διαδικασία αναδίπλωσης των ειρηνευτικών δυνάμεων.
Να σημειωθεί ότι σήμερα διεξάγεται, στο Κολέγιο Άμυνας του Delft της Ολλανδίας, από τον Φιλανδό Νομικό Σύμβουλο του Στρατηγείου της EUFOR RCA Juko Lehti, ημερίδα Νομικών Συμβούλων των Κρατών Μελών της ΕΕ και των Ευρωπαϊκών θεσμών. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με νομικά θέματα και διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Κατά την επίσκεψη της στο Στρατηγείο, η αντιπροσωπεία των δικαστικών λειτουργών, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσθηκαν από την Στρατιωτική Επιχείρηση στο Bangui, κυρίως σε θέματα νομικού περιεχομένου, ενώ χαιρέτησε την προσπάθεια των Επιτελών του πολυεθνικού Στρατηγείου της Λάρισας, για την εξομάλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στην αφρικανική χώρα και την αποκατάσταση της ομαλότητας.
Η αντιπροσωπεία των Δικαστικών Λειτουργών, κατά την ενημέρωσή τους από τον Επιτελάρχη του Στρατηγείου της EUFOR RCA
Φωτογραφία της αντιπροσωπείας των Δικαστικών Λειτουργών, μπροστά από το Στρατηγείο της EUFOR RCA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.