papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-05-06

Παρουσίαση Μελέτης "Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα" κατά τη Συνεδρίαση της Δηµοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων (βίντεο)

Συνεδρίασε χθες 6 Μαίου 2015 η Δηµοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ως συµβουλευτικό όργανο για την εναρµόνιση των πολιτικών του Δήµου µε τις υπάρχουσες και αναδυόµενες ανάγκες των πολιτών. Η διάρκεια της θητείας της Δηµοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι δυόµιση έτηΗ Δηµοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από πενήντα (50) µέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δηµοτικό συµβούλιο. Εξ αυτών, τα τρία τέταρτα (3/4), δηλαδή τριάντα επτά (37) μέλη είναι εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας και το ένα τέταρτο (1/4), δηλαδή δώδεκα (12) μέλη δηµότες εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους.  Μέλος  της  Επιτροπής  είναι  επίσης  και  ο  Δήµαρχος ή  ο οριζόµενος µε απόφαση Δηµάρχου αντιδήµαρχος. Η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Χθες ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης και παρουσιάσθηκε η πρώτη φάση της μελέτης "Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα", από τους μελετητές κ.κ. Χρ. Ριζομυλιώτη, Δ. Τίλλη και Δ. Τσιάνο, με αναφορές στις εισόδους της πόλης, τον μικρό και μεγάλο δακτύλιο, τους πεζοδρόμους και τους ποδηλατοδρόμους. Πολλοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες (μεταξύ αυτών και ο γράφων) ρώτησαν ή τοποθετήθηκαν επί διαφόρων θεμάτων. Η πρώτη αυτή συνεδρίαση κράτησε 4 και πλέον ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του προέδρου των αναπήρων, ενώ υπήρξαν και άλλες αρκετά τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις. Ζητήθηκε από όλους να αναρτηθεί η υπόψη μελέτη - παρουσίαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων οι οποίοι καλέσθηκαν να στείλουν εγγράφως προτάσεις για αξιολόγηση, ενώ υπήρξε και πρόταση για ξεχωριστό site. Θετικά τα σχόλια για την ενέργεια της συγκρότησης της επιτροπής αλλά και προβληματισμοί για τη συνέχεια, ενώ τέθηκαν και θέματα συναρμοδιότητας με την Περιφέρεια και συναξιολόγησης άλλων δύο παρόμοιων μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων που ήταν παρών σε όλη τη συνεδρίαση άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.
Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.