papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-10-20

ΕΣΠΕΘ: Εκκρεμούν αιτήσεις αποστρατείας από τον Νοέμβριο 2014 - Αιτήσεις ανάκλησης δεν γίνονται αποδεκτές

ΠΡΟΣ : ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ
Σας αναφέρουμε ότι, η Ένωση μας έγινε αποδέκτης email με το εξής περιεχόμενο κειμένου:
"Τελικά τι γίνεται με τα Π.Δ. των αιτήσεων αποστρατείας που είναι σ' εκκρεμότητα; Πότε τελικά θα υπογραφούν; Γιατί ενώ είχαν φτάσει στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε εκ νέου συλλογή υπογραφών από την στρατιωτική Ιεραρχία; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος; Εκκρεμούν αιτήσεις αποστρατείας από τον Νοέμβριο 2014 και κανείς δεν ξέρει τι κατάληξη θα έχουν με αποτέλεσμα να οδηγούν σε απόγνωση πολλούς συναδέλφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι επίτηδες καθυστερούν προκειμένου να υπολογιστούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ των συναδέλφων με τα νέα δεδομένα. Καθημερινά συνάδελφοι υπό την πίεση του άγχους...
και της αβεβαιότητας που υπάρχει, στέλνουν αιτήσεις ανάκλησης της αίτησης αποστρατείας για να λάβουν από το ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ την γνωστή απάντηση ότι σύμφωνα με τον Ν.Δ. 1400/73 δεν δύναται να ανακληθούν. Στην προαναφερόμενη περίπτωση εφαρμόζεται η νομοθεσία που προβλέπεται στο Ν.Δ. 1400/73. Σε ότι αφορά την έκδοση των Π.Δ. γιατί δεν εφαρμόζεται; Στο ίδιο ακριβώς νομοθετικό διάταγμα (ΝΔ 1400/1973) «Περί Καταστάσεων των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων» (ΦΕΚ Α΄114) στο τμήμα 7 Κατάστασις Εφεδρείας του άρθρου 34 προβλέπεται ότι, «Αι συνεπεία των αιτιών της παρ.1 αποστρατείαι ενεργούνται δια ΠΔ προκαλούμενου υπό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εντός μηνός αφ΄ης εγένετο αποδεκτή η αίτηση αποστρατείας ή παραιτήσεως». Εδώ γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία; Θα πρέπει τόσο η πολιτική όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία να εξετάσουν το θέμα και να δοθεί άμεσα λύση. Επιτέλους δώστε στον Έλληνα στρατιωτικό την αξιοπρέπεια που του αρμόζει "
Παρακαλούμε για την αξιολόγηση του και για τις κατά την κρίση σας ενέργειες.

2 σχόλια:

  1. Πριν λίγο έλαβα το παρακάτω μήνυμα στο fb από τον κύριο Δ.Π.: "Κύριε Παπαπαρίση όσων αφορά μία ανάρτησή σας σε σχέση με τη καθυστέρηση αιτήσεων αποστρατείας οφείλω να σας ενημερώσω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου στα τέλη του Νοεμβρίου του 2014 και έχω είδη πληρωθεί σύνταξη μηνός Οκτωβρίου 2015 προς ενημέρωσης σας εκτός και αν αναφέρεστε σε κάτι άλλο οπότε θεωρήστε το μήνυμά μου άκαιρο και πάλι σας ευχαριστώ πολύ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε υποβάλλατε αίτηση αποστρατείας και όχι παραίτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.