papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-11-14

Απάντηση ΣΕΕΝΣΑ σε δημοσίευση του OnAlert

Αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε,
μετά τη μέγιστη τιμή που μας κάνατε με το άρθρο απάντησή σας, επιτρέψτε μου ενυπόγραφα ως εκλεγμένος Πρόεδρος του μόνου Συνδέσμου εκπροσώπησης των Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας να σας απαντήσω με τη σειρά μου,  χωρίς την παραμικρή ρεβανσιστική διάθεση, πάντα με γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης. Παραθέτω λοιπόν απαντήσεις σε κάθε ένα από τα σημεία που θέσατε: «Ο ΣΕΕΝΣΑ (Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας), με σχόλιό του στο ρεπορτάζ του Onalert.gr σχετικά με τη συνάντηση του ΑΝΥΕΘΑ με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ μας… εγκαλεί για να επιδεικνύουμε “τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση για ενημέρωση των συναδέλφων, σε όλες τις υγιείς προσπάθειες και όχι επιλεκτικά με απώτερο σκοπό τη χειραγώγηση των στελεχών των Ε.Δ”. Προφανώς έχει παράπονα για την προβολή του ΣΕΕΝΣΑ από το Onalert.gr . Γι΄ αυτό και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα..
πράγματα: 1. «Το Onalert.gr δεν είναι “διαφημιστικό πρακτορείο” κανενός. Είναι δημοσιογραφικό μέσο που ασχολείται με την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς. Δημοσιεύει ότι θεωρεί ότι ενδιαφέρει τους στρατιωτικούς. Μακάρι να προλαβαίναμε να δημοσιεύουμε τα πάντα. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Συνεπώς είναι δεδομένο ότι επιλέγουμε να δημοσιεύουμε ότι θεωρούμε ότι ενδιαφέρει τους στρατιωτικούς σε σχέση με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν. Σ΄ αυτά πράγματι δεν συμπεριλάβαμε ούτε τις ευχές του Πατριάρχη στο ΣΕΕΝΣΑ, ούτε την παρουσία πολιτικών -κυρίως της ΝΔ- σε εκδήλωση του ΣΕΕΝΣΑ. Υποκειμενικό το κριτήριο αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά…»
Απάντηση: Χωρίς να πρέπει να εκλείψει το χιούμορ μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ορθώς κρίνατε να μην συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα  σας τις ευχές του Πατριάρχη στο ΣΕΕΝΣΑ, αφού είχατε να δημοσιεύσετε την επιστολή του Συναδέλφου - Εκπαιδευτή Ενηλίκων Επισμηνία κ. Κουτρουφίνη, που υμνεί την ΠΟΕΣ. http://www.onalert.gr/stories/apantisi-stous-syndikalistes-aytonomistes-tis-mias-kalimeras/44465. Άλλωστε ο Παναγιότατος αναφέρεται καθημερινά στις Ε.Δ. και η επιστολή - ευχή του κρίθηκε ως γεγονός υποδεέστερης αξίας και σημασίας, από την επιστολή του Συναδέλφου - εκπαιδευτή.
Έχετε δίκιο να μην αναφέρεστε στην εκδήλωση του ΣΕΕΝΣΑ, που αν και  σας καλέσαμε να παραβρεθείτε τόσο εσείς όσο και το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ, εσείς δεν κρίνατε σκόπιμο καν να απαντήσετε. Αν και σας θεωρώ έγκριτο μέσο ενημέρωσης, δεν περίμενα να είχατε ελλιπή ενημέρωση για μια εκδήλωση η οποία αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου (με πρωτόγνωρο αριθμό για τα δεδομένα οποιουδήποτε Συνδέσμου και  Ένωσης - Πανελλήνιας η μη) και από Βουλευτές - Υπουργούς όλων των κοινοβουλευτικών Ομάδων προεξεχούσης  της Αξιότιμης κ. Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε, θα πρέπει να αποτελούν διαφήμιση και παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα Σώματα, όπως πολύ ορθώς τόνισε σε δήλωση του ο Συντονιστής Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μαρκόπουλος ο οποίος μας κόσμησε επίσης με την παρουσία του. Να παραπέμψω εσάς και τους αναγνώστες σας, στο www.seensa.gr, όπου ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βέττας έδινε Συγχαρητήρια στο ΣΕΕΝΣΑ μιλώντας για έναν Σύνδεσμο - Ανατολή; Πόσο ευτυχής πρέπει να αισθάνομαι ως Πρόεδρος και όλο το Δ.Σ του ΣΕΕΝΣΑ για τη ζεστασιά και την αποδοχή που νοιώσαμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Σας είπε κάποιος ότι χωρίς τη στήριξη των Πολιτικών του τόπου μας, θα μπορεί ο ΣΕΕΝΣΑ και η ΠΟΕΣ να ζητάνε να μην πληρώνουμε το εισιτήριο στα ΜΜΜ και πολλά άλλα;
2. «Μετά από τόσους μήνες λειτουργίας του δεν έχουμε κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης του ΣΕΕΝΣΑ. Εκπροσωπεί τους ιπτάμενους. Και γιατί δεν μπορούσαν να εκπροσωπηθούν από την ΠΟΕΣ; Τι διαφορετικό έχουν προτείνει σε σχέση μ΄ όλα αυτά που λένε τόσα χρόνια οι Ενώσεις Στρατιωτικών;»
Απάντηση: Αναφέρεστε στους τόσους μήνες λειτουργίας του ΣΕΕΝΣΑ. Να σας υπενθυμίσω, ότι το Onalert στις 22 Ιουλίου έβγαλε τον πρώτο Χαιρετισμό του Συνδέσμου μας. Άρα με όλο το σεβασμό, το μετά από τόσους μήνες, επιτρέψτε μου κρίνεται επιεικώς τραβηγμένο, για τους 3,5 μήνες ζωής του ΣΕΕΝΣΑ. Δεν έχετε κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης του ΣΕΕΝΣΑ αναφέρεται. Για άλλη μια φορά εκπλήσσομαι για την ελλειπή σας ενημέρωση, το ότι προεκλογικά, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθούμε ως Σύνδεσμος, από τους Τομείς Άμυνας όλων των  κοινοβουλευτικών ομάδων με ατζέντα, έχοντας ως θέματα και παίρνοντας από τότε δεσμεύσεις για ζητήματα που χθες η ΠΟΕΣ έφερε στο τραπέζι του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βίτσα. Αναρωτιέστε , τι διαφορετικό έχουμε προτείνει σε σχέση μ΄ όλα αυτά που λένε τόσα χρόνια οι Ενώσεις Στρατιωτικών; Γιατί δεν ρωτάτε τις Ενώσεις τί έχουν καταφέρει αυτά τα χρόνια; Εμείς δεν προτείνουμε κ. Καρβουνόπουλε. Εμείς συζητάμε, εκθέτουμε προβληματισμούς, δίνουμε λύσεις. Τόσα χρόνια τί είχαν κάνει με το εισιτήριο στα ΜΜΜ; Ξεχνάτε τι γράφατε; Διαβάστε, θυμηθείτε και απολαύστε. http://www.onalert.gr/stories/karta-aperioriston-diadromon-gia-stratiotikous/45339Εμείς ήμασταν αυτοί ως Σύνδεσμος που πείσαμε όλους τους πολιτικούς φορείς, ότι το εισιτήριο στα ΜΜΜ, είναι ένα δίκαιο αίτημα. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, αν δεν υπήρχε ο ΣΕΕΝΣΑ, ακόμα θα πανηγυρίζαμε για το 25% στην ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών.
Αν ο ΣΕΕΝΣΑ εκπροσωπούσε μόνο Ιπταμένους, δεν θα είχε εκλεγμένο Πρόεδρο, απόφοιτο της ΣΤΥΑ. Αυτή είναι η επιτυχία αγαπητό Onalert. Τον ΣΕΕΝΣΑ αγκάλιασε όλη η Πολεμική Αεροπορία - Ιπτάμενοι, Μηχανικοί Αεροσκαφών, Απόφοιτοι ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ, ΕΜΘ και ΕΠΟΠ. Αντί να υμνήσουμε αυτήν την υγιέστατη πρωτοβουλία που όλες οι ειδικότητες είναι ενωμένες και μονιασμένες για το καλύτερο δυνατό, επιδιώκουμε νεφελώματα. Γιατί; Ποιες άλλες Ενώσεις - Σύνδεσμοι, έχουν καταφέρει αυτήν την απόλυτη αρμονία χωρίς ο ένας να αμφισβητεί τον άλλον, όπως συμβαίνει στην ΠΟΕΣ; 
3. «Που ακριβώς ήταν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΝΣΑ όταν οι Ενώσεις Στρατιωτικών ξεκινούσαν την μεγάλη και δύσκολη μάχη που κατέληξε στην απόφαση του ΣτΕ; Υπηρετούσαν και τότε στις ΕΔ.»
Απάντηση: Ρωτάτε που ήταν τα μέλη του ΣΕΕΝΣΑ όταν οι Ενώσεις Στρατιωτικών ξεκινούσαν το δύσκολο έργο τους. Πολύ καλό ερώτημα και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να μιλήσω και για αυτό. Αν ρωτήσετε τα μέλη της ΠΟΕΣ θα με επιβεβαιώσουν ότι κάποια από τα σημερινά μέλη του Δ.Σ του ΣΕΕΝΣΑ και πολλά άλλα μέλη του Συνδέσμου,  ήταν μαζί στην αρχική προσπάθεια των κ.κ. της ΠΟΕΣ. Το γιατί έφυγαν (η πλειοψηφία) πολύ γρήγορα από το εγχείρημα της ΠΟΕΣ και ήρθαν μετά από κάποια χρόνια και αγκάλιασαν το ΣΕΕΝΣΑ, επιτρέψτε μου να το αφήσω στη δημοσιογραφική σας πείρα να το ελέγξετε.
4. «Το Onalert.gr θα συνεχίσει να καλύπτει δημοσιογραφικά ότι θεωρεί ενδιαφέρον για το χώρο των στρατιωτικών. Απ΄ αυτούς θα κρίνεται κάθε μέρα. Μέχρι στιγμής η επιλογή μας έχει ανταπόκριση και δεν σκοπεύουμε να την αλλάξουμε για τον ΣΕΕΝΣΑ. Στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους του. Όποιοι κι αν είναι αυτοί… »
Απάντηση: Αναφέρεστε σε ευχές για επιτυχία των στόχων μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, θέλοντας να εννοήσετε κάτι που αφήνει ερωτηματικά. Εγώ γνωρίζω ότι ο Πάρης Καρβουνόπολος τιμά την υπογραφή του και η δημοσιογραφική του πένα ακούγεται. Προς τι το υπονοούμενο καθ’ όλα εκλεκτέ κ. Καρβουνόπουλε; Οι στόχοι του ΣΕΕΝΣΑ, είναι να καταφέρνει να λειάνει γωνίες, να πάψει ο Στρατιωτικός - Αεροπόρος να πληρώνει το εισιτήριο στα ΜΜΜ, να προσθέσει ένα λιθαράκι στη δημιουργία διακλαδικής παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής, να ενισχύσει την προοπτική για τη δημιουργία γηροκομείου και πολλά άλλα. Τα έχετε ξανακούσει αυτά;  Να χρησιμοποιεί τη δική του τεχνογνωσία για να καταφέρνει πράγματα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του κάθε ενός μας.
5. «Αν ο ΣΕΕΝΣΑ παρουσιάσει κάποια νέα πρόταση σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα των στρατιωτικών ή έστω των ιπταμένων που εκπροσωπεί βεβαίως θα την παρουσιάσουμε»
Απάντηση: Κλείνοντας και κρατώντας ως επιστέγασμα προοπτικής ενημέρωσης την τελευταία σας επισήμανση, θα ήθελα κι εγώ ως Πρόεδρος εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του Συνδέσμου, να σας καλέσω όποτε έχετε τον χρόνο και τη διάθεση, να γνωριστούμε από κοντά, για να διαπιστώσετε κι εσείς το ρόλο μας και το λόγο ύπαρξης μας, πράγμα που τα πολυπληθή στελέχη της Π.Α. που μας αγκάλιασαν το γνωρίζουν ήδη.
Σας ευχαριστώ για την ''παρθενική'' φιλοξενία στο onalert
Αναμένοντας με ανυπομονησία, θετική απόκριση στο κάλεσμά μας
Ο Πρόεδρος ΣΕΕΝΣΑ
Κολλύρης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.