papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-01-31

Απάντηση ΕΑΑΣ για τη διακίνηση της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ»

Μετά την ανάρτηση στις 7 Δεκεμβρίου 2015 [ΕΔΩ] και στις 28 Ιανουαρίου 2016 [ΕΔΩ] η ΕΑΑΣ αλλά και το Παράρτημα Λάρισας ενήργησαν άμεσα και μας ενημερώνουν σχετικά.
Απόστολε, καλά κάνεις και αναφέρεσαι στο θέμα της ανακύκλωσης της ''ΕΗ''. ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Κατ' αρχήν με απόφασή μας για το 2016 επανήλθε το θέμα στο παλιό καθεστώς, με αποστολή της ''ΕΗ'' στον τόπο κατοικίας των μελών, πλην των δηλωσάντων την παραλαβή ηλεκτρονικά.  
Η διαδικασία παραλαβής όσων μένουν στην πόλη της Λάρισας απ' το Παράρτημα (καθώς επίσης και τις υπόλοιπες πόλεις - έδρες των Παραρτημάτων), έγινε για την αναπόφευκτη μείωση του κόστους της ''ΕΗ'', στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων της ΕΑΑΣ, για την συγκεκριμένη περίοδο Οκτ – Νοε – Δεκ 2015.
Το αποτέλεσμα όμως πέραν της αναγκαστικής ανακύκλωσης κάποιων μη διαθεσίμων φύλλων ''ΕΗ'', είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό για τους παρακάτω  λόγους: 
α. Όλα τα μέλη έπρεπε να πιστέψουν στη διαδικασία που εφαρμόσθηκε μετά την σχετική ενημέρωσή τους.
β. Δεν είναι δυνατόν τα μέλη της ΕΑΑΣ (πλην χρόνιων παθήσεων ή υπέργηρων) που διαμένουν στην ίδια πόλη της έδρας του Παραρτήματος να μην επισκέπτονται έστω και μια φορά στους δύο μήνες, τον χώρο (έδρα του Παραρτήματος) που ο λόγος ύπαρξής του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η διασκέδαση των ιδίων. Στην ίδια την πόλη που κατοικούν! 
γ. Ανησυχητικό βέβαια γιατί συμβαίνει παντού: Φορείς, σωματεία, Συνδέσμους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες. Όλοι ψάχνουν τα μέλη τους!
Οι λόγοι προφανείς: Η πολιτειακά επιβαλλόμενη άμεση και έμμεση καταστολή της κοινωνικότητας και του εθελοντισμού.
Ας αντιδράσουμε λοιπόν στα φοβικά μας σύνδρομα και όλοι μας να πιστοποιήσουμε ότι η έλλειψη συνοχής μεταξύ μας στις κρίσιμες ημέρες των καιρών μας οδηγούν  μόνο στην κοινωνική απομόνωση, που σκοτώνει την ελπίδα της ομαδικής συναναστροφής και αλληλεγγύης.
Τα Παραρτήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, είναι οι δεξαμενές σκέψης κάθε τοπικής κοινωνίας σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία και επιστημονική γνώση των μελών μας χρονικά και αντικειμενικά.
Είναι οι χώροι στους οποίους αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας περιβάλλον.
Βοηθήστε συνάδελφοι, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και φτιάξτε το τοπικό σας επιστημονικό - πατριωτικό club της Ένωσής μας.
Με εκτίμηση στα μέλη της ΕΑΑΣ και σεβασμό στην υποχρέωση ύπαρξης και συνέχισης της ΕΑΑΣ και των Παραρτημάτων της.
Ταξχος ε.α. Δημήτριος Σ. Χατσίκας, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ και Υπεύθυνος Παραρτημάτων.

Απόστολε, η ενέργεια έχει γίνει από τον Δεκ του 2015 και ήδη στην ΕΑΑΣ από 27 Ιαν 2016 βρίσκονται 100 φύλλα του τεύχους Δεκ 2015, όσα και όπως το ζήτησα, χωρίς ονοματεπώνυμο. Υπ' όψη ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων ενημερώθηκε από μένα προσωπικά τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά όσοι έχουν, για να έλθουν να παραλάβουν την εφημερίδα τους. Από αυτούς ''ουδείς'' ''προσήλθεν''. Για τους εκτός Λάρισας, στέλνεται στη διεύθυνση που δήλωσαν.
Αντγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης, πρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος Λάρισας

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
    ΕΥΧ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα αναδεικνύει την απομάκρυνση των μελών της ΕΑΑΣ, από παραρτήματα, εφημερίδες και γενικά από τη φιλοσοφία λειτουργίας της. Σε άλλους καιρούς, αυτό θα ήταν αδιάφορο. Σήμερα όμως η ΕΑΑΣ, δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία δικαιολόγησης της κατάστασης, αλλά να προβληματιστεί και να ξανακερδίσει τα μέλη της με τις δράσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.