papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-02-26

Ευθύνες για την «απόδραση» των 400 προσφύγων από τα Διαβατά ρίχνει το ΥΠΕΣ στο… ΥΠΕΘΑ (Φωτό και Βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς άρχισαν και οι άδικες επιθέσεις αυτών που θα έπρεπε να ενεργήσουν (ΥΠΕΣ) προς αυτούς που ως συνήθως ανταποκρίνονται (ΥΠΕΘΑ) στην πρόσκληση για βοήθεια. Προφητικά τα λόγια του Υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Άμυνας, της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λακωνίας, κ. Δαβάκη, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία: «Εδώ που φθάσαμε θα συμφωνήσουμε ως ΝΔ για την ανάμειξη του ΥΠΕΘΑ στο θέμα των "hotspot" αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαιτέρως αν κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν τον αποδιοπομπαίο τράγο και να ρίξουν, αδίκως, όλη την ευθύνη στο ΥΠΕΘΑ και στο προσωπικό του.».
Του Μιχαήλ Λιάπη / Φωτογραφίες – Βίντεο:Taifer
Απορίας άξιο είναι το γεγονός της σημερινής «απόδρασης» των 400 και πλέον προσφύγων κυρίως συριακής καταγωγής σύμφωνα με πηγές, από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» - κέντρο προσωρινής φιλοξενία στα Διαβατά, την ώρα που όπως λένε οι αρχές «οι πύλες του στρατοπέδου είναι 24 ώρες ανοιχτές για τους πρόσφυγες». Οι πρόσφυγες, που φέρεται να άνοιξαν τρύπες στην συρμάτινη περίφραξη στο χώρου, ξεκίνησαν πεζή προς την Ειδομένη, με σκοπό να αποχωρήσουν από την χώρα μας. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν αρκετά μικρά παιδιά.
Ευθύνες στο ΥΠΕΘΑ για την «απόδραση» ρίχνει το ΥΠΕΣ
Την ευθύνη για την απόδραση των περίπου 400 ατόμων την φέρει το υπουργείο Εθνικής άμυνας, -καθ ότι αρμόδιο για το κέντρο- σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε, ότι «όσοι βρίσκονται στο κέντρο δεν είναι υπό κράτηση, όσο και αν προσπαθούν οι υπεύθυνοι του κέντρου να τους κρατήσουν εκεί». Δήλωση, που ενδεχόμενος να έχει πολλούς αποδέκτες στα εσωτερικά της συγκυβέρνησης.
Για την Ιστορία
Οι πρόσφυγες, πάνω από 2000 άτομα, και συγκεκριμένα 2125 σύμφωνα με πηγές, κατέφθασαν σταδιακά στον χώρο του στρατοπέδου από τις 06:00 το πρωί της Τέταρτης με λεωφορεία, στην συνέχεια καταμετρήθηκαν, παρασχέθηκαν τρόφιμα, και υγειονομική κάλυψη, ιματισμός κλπ, διανυκτέρευσαν και σήμερα το πρωί ορισμένοι εξ αυτών το «έσκασαν» (ενώ οι πόρτες ήταν «ανοιχτές» για να μεταβούν με τα πόδια στης Ειδομένη, και εν συνεχεία στην Ευρώπη.

www.seleo.gr - kranosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.