papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-06

4η Συνάντηση Μαυροσκούφηδων της 23 ΕΜΑ (3 Ιουlίου 2016)


Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, στην έδρα της 23 ΕΜΑ στο Λιτόχωρο, η συνάντηση αξιωματικών, υπαξιωματικών και στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει στην Επιλαρχία στα χρόνια που πέρασαν. Ακολούθησε συνεστίαση στη Λέσχη Αξιωματικών.

Οι συναντήσεις αυτές, που δεν έχουν όμοιές τους σε άλλη μονάδα του Ελληνικού Στρατού, δείχνουν ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 από κάποιους παλιούς στρατιώτες της Επιλαρχίας της περιόδου 1990-92, έχουν πλέον καθιερωθεί και συνεχώς διευρύνονται, με πολύ ενθουσιασμό, κέφι και κυρίως υψηλό ηθικό και μοναδικό πνεύμα μονάδας που πολλοί θα το ζήλευαν.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα, βρέθηκαν αξιωματικοί (απόστρατοι και εν ενεργεία διαφόρων βαθμών), υπαξιωματικοί και στρατιώτες, που υπηρέτησαν στην Επιλαρχία, από την δεκαετία του 1970 μέχρι τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί συνοδευόμενοι από συζύγους και παιδιά, κάποιοι με τους μαύρους μπερέδες, έφτασαν από την Αττική, την Ήπειρο, φυσικά από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και από άλλες περιοχές.
Πολλοί ήταν εκείνοι που για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για το Λιτόχωρο και έστελναν με το διαδίκτυο και τηλεφωνικά τους χαιρετισμούς τους, ακόμα και από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής.
Στην επιτυχία της συνάντησης αυτής, όπως και στις προηγούμενες, συνέβαλε η άριστη οργάνωση και ευγενική φιλοξενία εκ μέρους του Διοικητή Ανχη Δημητρίου και του προσωπικού της 23 ΕΜΑ, που φαίνεται ότι συνεχίζουν το υψηλό πνεύμα μονάδας που διέκρινε πάντοτε αυτή την Επιλαρχία. Εκφράζουμε προς όλους τις θερμές μας ευχαριστίες. Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε και στον διοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Ι. Πατσιά για την παρουσία του και την όλη μέριμνα.
Αξίζουν, για μια ακόμη φορά, συγχαρητήρια ιδιαιτέρως σε τρεις παλιούς στρατιώτες της Επιλαρχίας που εδώ και μήνες οργάνωναν, προετοίμαζαν ενθύμια, ενημέρωναν μέσα από την σελίδα της Επιλαρχίας στο facebook και τελικά συνέβαλαν σε ακόμη μια επιτυχημένη συνάντηση: τον Γιάννη Γαβριηλίδη, τον Ξενοφώντα Γιοβανέρη και τον Παντελή Κατεμλιάδη. Μας πληροφόρησαν ότι σχεδιάζουν την αναβάθμιση του θεσμού αυτού στο μέλλον και την πραγματοποίηση των συναντήσεων καταρχήν ανά διετία. Άρα πάμε για το 2018.
Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook: https://www.facebook.com/groups/23ema/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.