papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-20

Η πρώτη απόφαση με το Γ΄ Μνημόνιο: Σύνταξη 80€ βασική και 29€ επικουρική, από το ΙΚΑ

Με 20 χρόνια προϋπηρεσία δεν δίνουν σε 62χρονη ούτε την ελάχιστη εθνική των 384 ευρώ που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ - Πλήρη σύνταξη 464 ευρώ θα πάρει μετά από 5 χρόνια, όταν θα γίνει 67 ετών. Χαμένοι 120.000 εργαζόμενοι. Στα όρια της απελπισίας έφτασε 62χρονη ασφαλισμένη όταν πήρε στα χέρια της τη συνταξιοδοτική απόφαση του ΙΚΑ που της κοινοποιούσε ότι μετά από 20 χρόνια ασφάλισης η κύρια σύνταξη που της αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα 80 ευρώ τον μήνα και η επικουρική τα 29,22 ευρώ.
Η ασφαλισμένη ανέμενε βέβαια μικρή σύνταξη καθώς γνώριζε ότι θα υποστεί το πέναλτι του 30% λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης, δεν φανταζόταν ωστόσο ότι θα πέσει θύμα της εγκυκλίου Χαϊκάλη (της μοναδικής που πρόλαβε να υπογράψει πριν από τις εκλογές ως υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης), και μάλιστα εν αγνοία της, αφού είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης ενάμιση μήνα πριν από την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, στις 18 Αυγούστου του 2015.
Η σύνταξη της 62χρονης είναι από τις πρώτες οριστικές που απονεμήθηκαν με εφαρμογή των νόμων της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα και αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα των εξοντωτικών μειώσεων που ήδη έχουν υποστεί οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΕΚΑΣ, οι μερισματούχοι του Δημοσίου και οι συνταξιούχοι χηρείας. Είναι όμως και μια πρόγευση των περικοπών που θα ακολουθήσουν στις επικουρικές στις 2 Αυγούστου καθώς και στις κύριες συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων και των υψηλοσυνταξιούχων άνω των 2.000 ευρώ. Η συνέχεια [ΕΔΩ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.