papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-26

Ένας χρόνος ΣΕΕΝΣΑ - Επιτυχίες - Δράσεις - Εκκρεμότητες

Πριν από έναν χρόνο, ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (ΣΕΕΝΣΑ), ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, χωρίς πολλά λόγια, επιδεικνύοντας ένα πολυδιάστατο έργο με απτά αποτελέσματα. Η Ευχή της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη μαζί με την επιθυμία πολλών συναδέλφων να υπάρχει ένας ισχυρός πυλώνας, χωρίς εξαρτήσεις οποιασδήποτε μορφής, για την ανάδειξη των προβλημάτων, μας έδωσε την δύναμη και την ώθηση να προχωρήσουμε σταθερά και αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα:
Δικαίωση προτάσεων ΣΕΕΝΣΑ: Μέσα σε μόλις έναν χρόνο εισακούστηκαν πέντε δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου μας και έμπρακτα δόθηκαν λύσεις, προς όφελος των εν ενεργεία συναδέλφων:
1) Αποζημίωση στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας σε εκτέλεση 24ώρης υπηρεσίας τα Σάββατα και τις Κυριακές,
2) Άρση αδικίας χορήγησης εορταστικής άδειας Πάσχα, 
3) Δικαίωση των σειρών 40-41 ΣΤΥΑ
4) Δημιουργία Σώματος Έρευνας Πληροφορικής στην Π.Α. (ΣΕΠ)
5) Επέκταση των ευεργετημάτων στους συναδέλφους που έχουν την δικαστική επιμέλεια συγγενικού προσώπου, όμοια με τα ευεργετήματα συναδέλφων που έχουν τέκνα ή συζύγους ΑμεΑ.
Δράσεις ΣΕΕΝΣΑ Ιούλιος 2015 – Ιούλιος 2016: Μέσα σε μόλις έναν χρόνο ο Σύνδεσμος μας, επέδειξε αξιοζήλευτη και πρωτόγνωρη δραστηριότητα αφού υπήρξε φορέας, δημόσιος και ισότιμος συνομιλητής, αλληλέγγυος, διοργανωτής και συνιδρυτής. 
Παρουσία μας στη Βουλή των Ελλήνων, δύο φορές και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, την μία στο σχέδιο νόμου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βίτσα και την δεύτερη στο σχέδιο νόμου του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου.
Διαρκείς συναντήσεις με Τομείς Άμυνας και Βουλευτές όλων των κομμάτων με σκοπό την ανάδειξη ανησυχιών και προβληματισμών των συναδέλφων στρατιωτικών της Π.Α.
Ημερίδες με θέματα όπως Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις Ε.Δ.:
α. Στο ξενοδοχείο Ζαφόλια ( Αθήνα ) παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων,
β.Στην αίθουσα Αλέξανδρος (Μακεδονία) παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.
Επιτυχείς εκδηλώσεις με την αθρόα συμμετοχή κόσμου
α. Στον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, 
β. Στην αποκριάτικη εκδήλωση στο Kitchen bar Αλίμου.
Αγαθοεργία σε συνεργασία με την Κιβωτό της Αγάπης για την βοήθεια αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, 
Συμμετοχή ως μέλος στο νεοϊδρυθέν Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑΣΕΔ) με τη συμμετοχή των τριών Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Ηπείρου ( ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΚΜ, ΕΣΠΕΗΠ ),
Σύσταση του ΣΕΕΝΣΑ περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης,
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και συμμετοχή μας σε σύσκεψη με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας,
Συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου ανεδείχθησαν προβληματισμοί και ερωτήματα, όπως ‘’στον ενικό’’ – star channel – Νίκος Χατζηνικολάου, ‘‘καλημέρα’’ – skai – Γιώργος Αυτιάς, ‘’εκρηκτικό δελτίο’’ – αρτ – Αντώνης Μυλωνάκης, ‘’το μαξίμου ακούει’’ – κοντρα channel – Νίκος Νικολόπουλος και άλλα.
Αναμονή απτών αποτελεσμάτων για την επίλυση των κάτωθι θεμάτων:
Στην άρση της αδικίας με την αποζημίωση των Φύλλων Πορείας ώστε το ύψος που καθορίζει ο νόμος να ισχύει και για τα στελέχη των Ε.Δ.. 
Στην νομοθέτηση του αμετάθετου μετά τα 25 έτη υπηρεσίας. 
Στην βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ (από ημέρα ιδρύσεως ο ΣΕΕΝΣΑ αναφέρθηκε στην βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων ΕΜΘ μέχρι τους κατώτερους βαθμούς Αξιωματικών. Αποδεικνύεται, ένα χρόνο μετά, ότι η πρόταση του ΣΕΕΝΣΑ είναι η μόνη σοβαρή και αντικειμενική πρόταση – αν και στην αρχή, υπενθυμίζεται, ότι δέχτηκε πυρά από συγκεκριμένους κύκλους που υποστήριζαν το ουτοπικό σενάριο του καταληκτικού βαθμού του Αντισυνταγματάρχη) 
Στην ρύθμιση ώστε το Ατομικό Δελτίο Ταυτότητος να αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο για τα κράτη της Ε.Ε. και της συνθήκης Σένγκεν. 
Στην ρύθμιση για την άρση της βαθμολογικής αδικίας των Αξκων προελεύσεως ΑΣΣΥ (σειρά 42 ΣΤΥΑ) 
Στην πρόβλεψη χορήγησης του βοηθήματος ΒΟΕΑ για την χρηματοδότηση των σπουδών των τέκνων των στελεχών. 
Στην πρόβλεψη για την οικιοθελή παραμονή των στελεχών μετά την συμπλήρωση της 35ετίας και μέχρι την ηλικία των 58. 
Στην ρύθμιση για την ημερομηνία διαγραφής των στελεχών λόγω αποστρατειών του τρέχοντος έτους, για την υπαγωγή τους στο προηγούμενο καθεστώς υπολογισμού των συντάξεων, οι μέχρι 30/6/2016 ή οι μέχρι 30/8/2016 ( πρόταση ΣΕΕΝΣΑ – πρόταση ΠΑΣΕΔ). 
Στην οικονομική ρύθμιση για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας με το προηγούμενο καθεστώς.  
Φυσικά εκτός των παραπάνω, ο ΣΕΕΝΣΑ παραμένει πιστός στην θέση του, η οποία αποτελεί και θέση του ΠΑΣΕΔ, ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν επιθυμούμε και δεν προτείνουμε νέο μισθολόγιο (όπως αντίθετα, επιθυμεί και προτείνει η ΠΟΕΣ) και αναμένουμε μόνο την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών-μισθού που δικαίωσε με αποφάσεις του το Σ.Τ.Ε. τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας. Ότι άλλο έχει προταθεί, προτείνεται ή δημοσιεύεται, ανησυχεί και δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας.
Ο ΣΕΕΝΣΑ, από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε, στοχοποιήθηκε απροκάλυπτα σε βαθμό εμπάθειας κ ζηλοφθονίας από συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί μίλησε με ουσία και επιχειρήματα. Δεν διάλεξε να παραμείνει σε υπουργικούς θώκους με αυτοσκοπό την αναγνωρισιμότητα. Δεν επεδίωξε ποτέ να πείσει τους συναδέλφους του στρατιωτικούς μέσα από ‘’αβανταδόρικα δημοσιεύματα’’. Δύναμη του ΣΕΕΝΣΑ αυτό που μέχρι τότε δεν υπήρχε και συνεχίζει να μην υπάρχει (γι’αυτό το λόγο η προαναφερθείσα στοχοποίηση): συναδελφική αγάπη, αλήθεια, πληθώρα μελών και αναγνώριση από όλους τους βαθμούς – όλες τις ειδικότητες των Ε.Δ. και όλους τους πολιτικούς χώρους.
Πλέον έναν χρόνο πιο έμπειρος, ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας είναι σε θέση να κοιτάζει ακόμα πιο αυστηρά και αισιόδοξα το μέλλον. Γιατί ο ΣΕΕΝΣΑ δεν είναι ο πρόεδρος, ο γεν. γραμματέας του και οι καρέκλες τους. ΣΕΕΝΣΑ είναι όλοι οι εν ενεργεία συνάδελφοι και οι αγωνίες τους.
Συνεχίζουμε γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρνουμε πάντα περισσότερα….
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ανθσγος (ΤΣΕ), Ηλίας Κολλύρης 
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜ.,  Σγος (ΥΔΚ), Δημήτρης Ρώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.