papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-28

ΟΒΑ εδώ, ΟΒΑ εκεί, που είναι οι ΟΒΑ;


Πέρυσι τον Ιούλιο διαβάζαμε [ΕΔΩ] και όχι μόνον, ότι θα προσληφθούν 1.000 ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης) από όσους υπηρετούσαν τότε στις Ένοπλες Δυνάμεις (600 προσλήψεις στο Στρατό, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Αεροπορία). Υποστήριζαν (όχι από μόνοι τους) ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φέτος τον Ιούλιο και πάλι διαβάζουμε [ΕΔΩ] ότι πρόκειται να προσληφθούν άμεσα 600 ΟΒΑ και ότι ήδη το ΥΠΟΙΚ διέθεσε τα επιπρόσθετα κονδύλια για το μισθολογικό τους κόστος και έχουν αρχίσει οι άμεσες ενέργειες για την προκήρυξη και πρόσληψή τους. Εκτιμάται δε ότι μέσα στο 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη.
Εν αναμονή των εξελίξεων ελπίζουμε να έχει εξετασθεί διεξοδικά το όλο θέμα από τα Γενικά Επιτελεία (επιχειρησιακά) αλλά και το ΥΠΟΚ (οικονομικά) ώστε να επιλύσει προβλήματα και να μην πρόκειται για ένα ακόμα εμπόριο ελπίδας. Αξίζει πάντως να δει κάποιος τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο δημοσιευμάτων με διαφορά ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.