papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-17

Την διαφορά 8% της πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την έκαναν 5 αντί 13,8% στην αναγωγή!!! Ψέματα και παραπληροφόρηση παντού!!!

Πιθανόν να είδατε την δημοσκόπηση της PALMOS ANALYSIS που παρήγγειλε το tvxs.gr, σύμφωνα με την οποία η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ της ΝΔ (21%) και του ΣΥΡΙΖΑ (13%) ανήρχετο στο 8%. Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μόνον το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης στιγμής, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μαθηματικά της αναγωγής. Αντί λοιπόν η διαφορά στην αναγωγή να αυξηθεί μας ενημερώνουν ότι έπεσε στο 5%. Φοβερά μαθηματικά, "μαθηματικά Κούλογλου" όπως έγραψε ένας φίλος στο facebook και μ' έκανε να το μελετήσω λίγο καλύτερα. 
Τα μαθηματικά που έχουμε μάθει στο σχολείο μας λένε ότι στην αναγωγή η διαφορά αυξάνεται και δεν μειώνεται. Έτσι η διαφορά της πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται (αυξάνεται) από το 8% στο 13,8% και δεν μειώνεται στο 5%, όπως παραπλανητικά μας ενημέρωσε ο Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς αναπαράχθηκε από άπαντες. Δείτε παρακάτω με μπλε χρώμα την ορθή αναγωγή και με ροζ χρώμα την αναγωγή κατά Κούλογλου, η οποία φαίνεται να μην υπακούει σε κανέναν μαθηματικό κανόνα. Έτσι βλέπουμε στην αναγωγή κατά Κούλογλου: (1) Το 4,5% του "Άλλο" να γίνεται 8%, ενώ το 4,6% της "ΧΑ" να γίνεται 7,5%. (2) Το 4,6% της "ΧΑ" να γίνεται 7,5%, όσο και το 4,9% του "ΚΚΕ". (3) Το 1% των "ΑΝΕΛ" να γίνεται 1,5% και το 1% του "ΛΑΕ" να γίνεται 2%. (4) Το άθροισμα βγάζει αποτέλεσμα 100,5% και όχι 100%. Ψέματα και παραπληροφόρηση παντού!!!
Υπόψη ότι η αναγωγή γίνεται με την αφαίρεση όσων δήλωσαν αναποφάσιστοι ή ότι δεν θα ψηφίσουν ή θα ψηφίσουν λευκό/άκυρο. Όπως θα παρατηρήσετε στην ορθή αναγωγή υπάρχει μία ομαλή και αναλογική αύξηση της διαφοράς μεταξύ των κομμάτων. 
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης(*) 
(*) Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε στατιστικολόγος, αλλά εδώ πρόκειται για απλά μαθηματικά.

3 σχόλια:

  1. ΝΟμίζω ότι έχετε άδικο. Με την αναγωγή γίνεται προσπάθεια να κατανεμηθεί το 41,9% αναποφάσιστων. ΕΠομένως με βάση την εκτιμώμενη ψήφο τους η διαφορά μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί. Αυθαιρέτως υποθέτετε ότι οι αναποφάσιστοι θα ψηφίσουν όπως και οι αποφασισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε με ποια λογική το 1% των ΑΝΕΛ γίνεται 1,5% και το 1% του ΛΑΕ γίνεται 2%; Επίσης προσέξτε ότι η εταιρεία δεν το ονομάζει αναγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.