papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-11

Υπόσχεση Κινητοποίησης Θεσσαλονίκης: -------->> Ραντεβού στην Αθήνα!!!

Ήταν γιορτή η Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα, με στολή ή πολιτικά έδωσαν βροντερό παρών και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπροστά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ήταν αναπόφευκτο να κλείσουν για τρεις ώρες την Εγνατία και σποραδικά τους κεντρικούς δρόμους λόγω της πορείας που ακολούθησε. Έντονο το πάθος, ο ενθουσιασμός και ο παλμός της συγκέντρωσης.
Μπροστά στο άγαλμα του εθνάρχη Βενιζέλου μίλησαν πρόεδροι ενώσεων και ομοσπονδιών των ενεργεία, αλλά και εν αποστρατεία συναδέλφων.
Αναφέρθηκαν στα ειδικά προβλήματα του κάθε κλάδου, τόνισαν όμως την ανάγκη για ενότητα και κοινούς αγώνες.
Οι απόστρατοι εξέφρασαν την οργή τους για το έγκλημα του διαχωρισμού τους από τους εν ενεργεία συναδέλφους με τον νόμο 4387 που ψηφίσθηκε πριν λίγους μήνες, αλλά και για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων που τους οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση.
Οι εν ενεργεία μίλησαν για τον εμπαιγμό τους από τους κυβερνώντες, που ενώ τους είχαν υποσχεθεί «τα πάντα» όταν ήταν αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν τα τήρησαν, αλλά δείχνουν πρόθεση να πράξουν ακόμη χειρότερα από τους προηγούμενους. Έτσι όχι μόνο δεν επεστράφησαν τα οφειλόμενα με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις.
Χαρακτηριστικό ήταν το χάπενιγκ πίσω από τους ομιλητές. Ένα πανό με φωτογραφία του υπουργικού συμβουλίου που έγραφε: Λέτε να λένε ψέματα; Το κρατούσαν πέντε αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε Πινόκιο.
Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε στην Αθήνα. Στο κέντρο των αποφάσεων. Εκεί θα κριθούν τα πάντα. Χθες με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη των κινητοποιήσεων. Αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ πιο έντονο και δυνατό.
Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), ο οποίος ανέφερε πως δέχθηκε «πιέσεις» να μην αντιδράσει καθώς το πιθανολογούμενο νέο μισθολόγιο θα έχει μικρές αυξήσεις για τους ανώτατους αξιωματικούς. Όμως όπως τόνισε δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό οτιδήποτε θα μειώνει έστω ένα ευρώ τον μισθό των συναδέλφων ανεξαρτήτως βαθμού και όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι αμοιβές σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η οργάνωση των Ενώσεων και Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν εντυπωσιακή και αποτελεί παράδειγμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να δημιουργήσουν παρόμοιες δομές.
Κατόπιν παραδόθηκε ψήφισμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου με τερματισμό στο υπουργείο Βορείου Ελλάδος.
Το φετινό Φθινόπωρο προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό. Ραντεβού στην Αθήνα!
Μελετιάδης Kωνσταντίνος Λοχαγός (ΦΠΖ) ε.α.
Μέλος Ε.Σ.Πε.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.