papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-23

Θυμίζουν άλλες εποχές οι ενέργειες των θεσμοθετημένων ενώσεων στρατιωτικών - Σε λίγο θα ζητούν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

Άκουσον - Άκουσον!!! 28 στρατιωτικοί ζήτησαν να γίνουν μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ) [δείτε εδώ]. Οι της ΕΣΠΕΑ αρνήθηκαν να τους εγγράψουν επειδή δεν είχαν πρωτόκολλο εγγραφών και μπλοκ αποδείξεων (έτσι είπαν). Οι 28 στρατιωτικοί για να διασφαλίσουν το εμπρόθεσμο της αίτησης εγγραφής (η εξέλιξη τους δικαιώνει απόλυταέστειλαν εξώδικο επιστολή. 
Η ΕΣΠΕΑ ανταπαντά και με βάση πληροφορίες του militaire.gr (ποιανού άλλου;) ζητά από τους συναδέλφους τους να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση (αν είναι δυνατόν!) με το γνήσιο της υπογραφής (αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως) ότι δεν ανήκουν σε άλλη επαγγελματική ένωση, ιδίως του ΣΕΕΝΣΑ (σε λίγο θα ζητήσουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων). Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα συμμετέχουν οι παραπάνω στις εκλογές που προκήρυξαν τους ενημερώνουν ότι οι αιτήσεις θα εξεταστούν σε ένα μήνα, όταν δηλαδή θα έχουν γίνει οι αρχαιρεσίες. Η απάντηση έχει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2016 και 16 Οκτωβρίου 2016 θα γίνουν εκλογές... 
ΣΧΟΛΙΟ: Για να φοβούνται να εγγράψουν 28 νέα μέλη στην ΕΣΠΕΑ (στο "άνδρο" της ΠΟΕΣ - πρόεδρος ήταν ο Τσουκαράκης) φανταστείτε πόσο λίγοι είναι και πόσο φοβούνται ότι θα χάσουν στις εκλογές. Εδώ γεννούνται και νέα ερωτήματα! Αν είναι τόσο λίγοι μπορούν να εκπροσωπούν το σύνολο των στρατιωτικών; Αν από τώρα προβαίνουν σε τέτοια τερτίπια, τι θα κάνουν στο μέλλον; Μήπως πρέπει να δούμε στο μέλλον το θέμα της εκπροσώπησης στις Ένοπλες Δυνάμεις με περισσότερη ηρεμία;
Ακολουθεί η από 16 Σεπ 2016 απάντηση της ΕΣΠΕΑ
Αξιότιμε κε ……………...
Τη 16.15΄ ώρα της 15-9-2016 έφτασε στα γραφεία μας, δια του δικαστικού επιμελητή κ. Κλεάνθη Κων. Καλαμπαλίκη, η από 13-9-2016 αίτησή σας περί εγγραφής σας στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η οποία πρωτοκολλήθηκε την αμέσως επομένη ημέρα (16-9-2016) και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου………..
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 του καταστατικού της ΕΣΠΕΑ, η εγγραφή των μελών αυτών γίνεται μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε ένα μήνα (1) μήνα από την υποβολή της σχετικής αίτησης.
Σύμφωνα, επίσης, με την παράγραφο 9γ του άρθρου 3 του ως άνω καταστατικού, απαγορεύεται ρητά στο Σωματείο και τα μέλη αυτής η προσχώρηση ή η εγγραφή των μελών της ως μελών άλλων επαγγελματικών οργανώσεων εκτός των Διεθνών Στρατιωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ή η εκπροσώπηση άλλων εργαζομένων.
Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευμα της διαδικτυακής ιστοσελίδας militaire.gr, το οποίο αναρτήθηκε τη 15η Σεπτεμβρίου 2016 (ΕΔΩ) και περιήλθε σε γνώση του ΔΣ της ΕΣΠΕΑ τη 16-9-2016, φέρεται να είστε μέλος του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, σε έκτακτη συνεδρίασή του (της 16-9-2016) και ενόψει της βουλήσεώς σας να εγγραφείτε στην Ένωσή μας, προκειμένου να συμμετάσχετε στην έκτακτη γενική συνέλευση της 16-10-2016, όπως τούτη έχει ανακοινωθεί δια αναρτήσεώς της στην επίσημη διαδικτυακή ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα να συζητήσει την αίτηση εγγραφής σας στην ΕΣΠΕΑ σε μεταγενέστερη και πάντως εντός ενός (1) μηνός συνεδρίασή του και προς τούτο σας καλεί, μέχρι την Τετάρτη 28η Σεπτεμβρίου 2016, να αποστείλετε με κάθε πρόσφορο μέσο στο ΔΣ της ΕΣΠΕΑ υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη για το γνήσιο της υπογραφής από την αρμόδια προς τούτο αρχή, στην οποία θα δηλώνετε:
α) ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής σας για εγγραφή σας στην ΕΣΠΕΑ, δηλαδή τη 15-9-2016, δεν ήσαστε μέλος οποιασδήποτε επαγγελματικής οργάνωσης και ιδίως του ΣΕΕΝΣΑ και/ή
β) ότι κατά την ημερομηνία σύνταξης της υπεύθυνης δήλωσης δεν τυγχάνετε μέλος οποιασδήποτε άλλης επαγγελματικής οργάνωσης και ιδίως του ΣΕΕΝΣΑ.      
Με εκτίμηση.                       
                                        Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Λοχαγός (ΠΒ)
6931116066
Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσαρός Λουκάς
Πλωτάρχης (Ε)
6937571653

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.