papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-12

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - Έτοιμο το σχέδιο νόμου

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ / http://www.onalert.gr/
Αλλαγές που είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις, αφού θα ταράξουν το σημερινό κατεστημένο στα στρατιωτικά νοσοκομεία, φέρνει το σχέδιο νόμου που έχει προετοιμάσει το ΓΕΕΘΑ για τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Επιτελείο και έχει προωθηθεί ήδη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές.
Μια από τις πλέον σημαντικές αλλαγές που προωθείται, αφορά - σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr- την διοίκηση των νοσοκομείων. 
Προβλέπεται να αναλάβουν τη διοίκηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στελέχη που έχουν γνώσεις διοίκησης και να απεμπλακούν οι στρατιωτικοί γιατροί από αυτά τα καθήκοντα.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το σκεπτικό αυτής της ρύθμισης είναι πως ο διοικητής του νοσοκομείου δεν χρειάζεται να είναι γιατρός. “Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν αναπτυχθεί και οι επιστήμες. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν παντού διοικητές γιατρούς. Στα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο όμως την διοίκηση αναλαμβάνουν στελέχη που έχουν και τις ανάλογες γνώσεις”, έλεγαν χαρακτηριστικά στοOnalert.gr.
Οι ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο, το οποίο μαθαίνουμε ότι είναι ήδη έτοιμο, αναθέτουν σε διοικητικά στελέχη τα καθήκοντα που αφορούν τα θέματα προσωπικού, τα διοικητικά και τα οικονομικά, ενώ οι στρατιωτικοί γιατροί περιορίζονται καθαρά σε θέματα επιστημονικά.
“Ο διοικητής θα μπορεί να είναι είτε πολίτης είτε στρατιωτικός, συνήθως θα είναι στρατιωτικός αλλά δεν θα είναι γιατρός. Ο διοικητής θα είναι προσανατολισμένος στη διοίκηση, το προσωπικό, τις προμήθειες, τα οικονομικά θέματα και τα θέματα της συντήρησης και ανάπτυξης των εγκαταστάσεων. Ο διευθυντής του νοσοκομείου που θα είναι γιατρός θα έχει τον έλεγχο της παροχής των υγειονομικών υπηρεσιών”, έλεγαν χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές στο Onalert.gr.
Το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο η κατάθεση αναμένεται να γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες. 

1 σχόλιο:

  1. Που ειναι το πρόβλημα? ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ :ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ(π.χ) και ο ΔΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΌΣ. Τί δεν μας αρέσει ? Η μια (1) παραπανω θεση στο ΔΗΜΟΣΙΟ? ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ 260 εκ. απο το τόκο πληρώνεται η θέση, Θεωρώ σωστή τη μεταρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.