papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-31

Ανώτατο όριο 2.000 ευρώ ν.4387/2016 - Μία άλλη εκδοχή

Μία άλλη εκδοχή, εκφράστηκε μέσω σχολιασμού στο fb από τον κ. Βασίλειο Νικολόπουλο πρόεδρο της ΠΟΣ για τον υπολογισμό του ανώτατου ορίου των 2.000 ευρώ του άρθρου 13 του νόμου Κατρούγκαλου, η οποία έχει ως εξής: «Ότι είναι πάνω από 2.000 ευρώ "καταβαλλόμενο" (Ακαθάριστη σύνταξη μείον τις 3 μειώσεις) θα περικοπεί. Σε αυτό το ποσόν (2.000 ευρώ) θα υπολογισθούν η κράτηση ΕΑΣ (αντιστοιχεί 6%) και η περίθαλψη (6%). Θα αφαιρεθεί ο φόρος που αντιστοιχεί, η έκτακτη εισφορά και ότι μείνει θα είναι πληρωτέο. Υπολογίζω περί τα 1.530 καθαρό η ανώτερη σύνταξη!!! Οι υπόλοιποι δεν θα έχουν μειώσεις. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ και άλλες εκπλήξεις!!!»
Η πρώτη εκδοχή - μετάφραση του άρθρου 13 του ν.4387/2016 δόθηκε [ΕΔΩ], όπου η λέξη «συνυπολογιζόμενης» μεταφράστηκε ως «αθροίζοντας». Οι δύο εκδοχές συμφωνούν στη μετάφραση του όρου «καταβαλλόμενου». Σε περίπτωση που επαληθευθεί η δεύτερη εκδοχή θα επηρεάσει από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων μόνον ορισμένες ειδικές κατηγορίες εν αποστρατεία στελεχών που έχουν πολλά συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας και υψηλές βασικές συντάξεις. 
Τίποτα δεν είναι σίγουρο, 5 1/2 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, συνεχίζουν να υπάρχουν οι ίδιες απορίες που υπήρχαν και [ΕΔΩ]. Και όλα αυτά γιατί ο υπόψη νόμος εισήγαγε πολλές νέες λέξεις, που δεν περιλαμβάνονται ούτε στα ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης, ούτε στις συνταξιοδοτικές πράξεις, ούτε σε προηγούμενους νόμους, με σκοπό ουδείς να καταλαβαίνει τι λέει, αλλά και να εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Μερικές από αυτές είναι: «συντάξιμος μισθός», «καταβαλλόμενο ποσό», «συνυπολογιζομένης», «προσωπική διαφορά». Διαβάστε μία παράγραφο για να πάρετε μία γεύση:  Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους των καταβαλλόμενων, έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, συντάξεων, για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών λαμβάνεται υπόψη ο συντάξιμος μισθός επί του οποίου κανονίστηκε η ήδη χορηγηθείσα σύνταξη, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, με βάση τους κανόνες αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών του Δημοσίου, που ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. «Πιάσ' το αυγό και κούρευ' το».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.