papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-14

Διαζύγιο με την αλήθεια και την πραγματικότητα η συγκυβέρνηση…

«Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου» Σοφοκλής, Αρχαίος τραγικός 
(κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο) 
Αυτή η συγκυβέρνηση μόνον σ’ ένα τομέα αριστεύει. Στην παραπληροφόρηση και στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων, τις οποίες στη συνέχεια τις πιστεύει δημιουργώντας τη δικιά της εικονική πραγματικότητα (virtual reality) θεωρώντας ότι ο Ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο. Δήλωνε με όλους τους τόνους, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και το νέο δάνειο των 86 δις ευρώ, ότι η πρώτη αξιολόγηση θα τελείωνε το αργότερο τον Οκτώβριο του 2015 και ένα χρόνο μετά προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της. Έλεος!!!
Μετά το Eurogroup του Ιουνίου 2016, υποστήριζαν: «Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Τα 7,5 δις ευρώ τον Ιούνιο και τα υπόλοιπα 2,8 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο. Με βάση την συμφωνία τα 5,7 δις ευρώ θα δοθούν για το χρέος και τα 1,8 δις ευρώ θα πρέπει να διατεθούν σε ιδιώτες έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου Από το ποσό για τους ιδιώτες θα διατεθούν 500 εκ ευρώ μέχρι και το τέλος του Ιουνίου, 800 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου και άλλα 500 εκατ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο.»
Χαρακτήριζαν την απόφαση σημαντική και δήλωναν ότι θα εργάζονταν πυρετωδώς μέσα στο καλοκαίρι, ώστε όλα τα προαπαιτούμενα να υλοποιηθούν μέχρι τον Αύγουστο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Δυστυχώς, κατώτεροι τον περιστάσεων το κατάφεραν 30.09.2016, με την άρον - άρον ψήφιση πολυνομοσχεδίου, με κατεπείγουσα και πάλι διαδικασία για να μην καταλάβουν, οι δικοί τους κυρίως βουλευτές, τι ψήφισαν. Υποστήριζε δε ο κ. Τσακαλώτος γεμάτος κομπορρημοσύνη ότι όλα γίνονται όπως είχαν προγραμματισθεί. Ψέμα στο ψέμα δηλαδή…
Ο κ. Τσακαλώτος, πήγε στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου 2016, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, οι δανειστές ήταν «διαβασμένοι» και η κυβέρνηση «πιάστηκε» να μην μπορεί να αποδείξει, ως όφειλε, ότι διέθεσε σε ιδιώτες ποσό 1,8 δις έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως είχε συμφωνηθεί στο Eurogroup του Ιουνίου, αν και γνώριζε ότι ήταν προαπαιτούμενο για να δοθεί η δεύτερη δόση των 2,8 δις ευρώ. Έτσι μας ενέκριναν μόνον το 1,1 δις ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους, με το ένα χέρι δηλαδή θα μας δώσουν 1,1 δις ευρώ και με το άλλο θα μας το πάρουν πίσω. Το υπόλοιπο 1,7 δις ευρώ, που αφορά στην πραγματική οικονομία, για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες θα εγκριθεί τέλος Οκτωβρίου αν η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώνονταν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2015 όπως είχε συμφωνηθεί, τότε στις αρχές του 2016 θα «έπεφταν» στην αγορά χρήματα που χρωστά το Δημόσιο σε ιδιώτες προμηθευτές ύψους (1,8+1,7=) 3,5 δις ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μια ώθηση στην ελληνική οικονομία και ίσως να ξέφευγε από τη δυσπραγία των τελευταίων δύο ετών.
Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η άφιξη του κουαρτέτο προκειμένου ν’ αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς την ολοκλήρωση της οποίας, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και πιθανόν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και για μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ. Εάν δε, δεν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του 2016, τότε σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, δεν θα υπάρχει πολιτική και νομική βάση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους.
Που και που βέβαια τους ξεφεύγει και λένε και καμιά αλήθεια. Στη σελίδα 10 του προϋπολογισμού του 2017, γράφει ο κ. Τσακαλώτος, επακριβώς: «Η πορεία των κοινωνικοοικονομικών δεικτών κατέστησε στις αρχές του 2015 φανερή την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η οικονομική πολιτική, με τη δημιουργία δημοσιονομικών δυνατοτήτων (fiscal space) και την έμφαση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών. Η εξάμηνη περίοδος που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς επί των όρων ενός νέου προγράμματος χρηματοδότησης.» Καταλάβατε συμπολίτες μου; Από τις αρχές του 2015, δηλαδή, παζάρευαν με την Τρόικα (θεσμούς) για τους όρους του νέου μνημονίου (προγράμματος χρηματοδότησης). Αυτά μας έλεγαν τότε; Και γιατί τότε κάναμε το δημοψήφισμα; Η αλήθεια είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχουν πει τόσα τερατώδη ψέματα σε μόλις ένα χρόνο που οι προηγούμενοι δεν είπαν σε σαράντα. Όνειδος!!!
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Το άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα 14-10-2016 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.