papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-01-21

Δυστυχώς και το ΥΠΕΘΑ κατά των Συντάξεων Χηρείας - Δείτε την απάντηση του κ. Καμμένου στον κ. Δαβάκη και όλα τα έγγραφα

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Όσοι έχουν το θεσμό της οικογένειας ψηλά στην ιεραρχία των αξιών τους θα αγωνισθούν με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου ν' αλλάξει το επαίσχυντο άρθρο 12 του ν.4387/2016. Το άρθρο αυτό αφορά άπαντες και αποτελεί κατάφωρη αδικία, γιατί πλήττει τις οικογένειες όπου εργαζόμενος ήταν μόνον ο εκλιπών σύζυγος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου λόγω των συχνών μεταθέσεων και της ιδιαιτερότητας του στρατιωτικού επαγγέλματος, οι σύζυγοι είτε δεν μπορούν να βρουν εργασία είτε εγκαταλείπουν τη δουλειά τους για να ακολουθήσουν τον σύζυγο τους.
Πολλοί έχουμε αρθρογραφήσει επί του θέματος. Ο κ. Δαβάκης όμως ανέλαβε να κινήσει τα γρανάζια της Βουλής και τους συναδέλφους του ώστε να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου και να ληφθούν υπόψη κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Για το σκοπό αυτό έκανε ήδη 2 ερωτήσεις στη Βουλή στις 16/9/2016 και στις 20/12/2016. Απάντηση έλαβε στις 16/1/2017 μόνον από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο. Εκεί βλέπουμε το ΥΠΕΘΑ να ενημερώνει ότι: (1) Είναι θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικών. (2) Παρόλα αυτά έχει στείλει τις δικές του απόψεις μέσω του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ. Τι γράφουν όμως τα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ; 
Το 1ο έγγραφο (21-4-2016υποπαράγραφο 1ε), προτείνει ορθώς: «Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου δεν έχουν εφαρμογή για τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»
Δυστυχώς με το 2ο έγγραφο (30-5-2016, υποπαράγραφο 1γ) το ΥΠΕΘΑ αλλάζει τη θέση του και γράφει: «...θα πρέπει να εξαιρεθούν οι οικογένειες των στελεχών των ΕΔ για όσες περιπτώσεις υφίσταται αποδεδειγμένα θάνατος ένεκα ή συνέπεια της υπηρεσίας,... Επίσης φρονούμε ότι το ηλικιακό όριο των 55 ετών θα πρέπει να μειωθεί στα 50 έτη»
Τέλος με το 3ο έγγραφο (27-6-2016, υποπαράγραφο 1γ) το ΥΠΕΘΑ αλλάζει και πάλι προς το χειρότερο τη θέση του και γράφει: «...θα πρέπει να εξαιρεθούν οι οικογένειες των στελεχών των ΕΔ για όσες περιπτώσεις υφίσταται αποδεδειγμένα θάνατος ένεκα ή συνέπεια της υπηρεσίας,...». 
Γιατί κ. υπουργέ της Εθνικής Άμυνας; Τι σας έκανε να αλλάξετε θέση - άποψη; Oι υπόλοιποι τι θα απογίνουν; Να γίνουν ζητιάνοι; Να πεθάνουν; Πόσο ανάλγητα μπορείτε να συμπεριφερθείτε στην Ελληνίδα μάνα; Ούτε ως πρόσφυγα δεν την αντιμετωπίζετε αφού ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι εκτός της στέγης θα τους δίδει μηνιαίως και 400 ευρώ. Από που θα βρείτε άραγε τις αναγκαίες πιστώσεις; Μήπως από τις εισφορές των εκλιπόντων συζύγων; Ντροπή! Άραγε καταλάβατε οι συγκυβερνώντες τι ψηφίσατε ή όλα για την καρέκλα;
Παραθέτω προς γνώση ιδίως των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τι σχολίασε η κυρία Σταυρούλα «Είμαι 50 χρονών. Είμαι 30 χρόνια παντρεμένη. Ακολούθησα τον άνδρα μου σε όλες τις μεταθέσεις. Ο γιος μου είναι ενήλικος και άνεργος. Δεν έχω κανένα εισόδημα. Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι εγώ πως θα ζήσω; Μήπως πρέπει οι χήρες να θάβονται με τους άνδρες τους;»
Απάντηση Καμμένου - 16-1-2017

Έγγραφο 3ο

Έγγραφο 2ο

Έγγραφο 1ο

1 σχόλιο:

  1. Αργά θα καταλάβουν μερικοί πόσο επικίνδυνοι και άχρηστοι είναι συριζανελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.