Με αφορμή ερωτημάτων για αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες με τίτλους «Αυξάνονται οι συντάξιμες αποδοχές των στρατιωτικών κατά 15%» σας γνωρίζω τα παρακάτω:
Όποιος διαβάσει μόνο τον τίτλο ή δεν έχει την οικονομική κατάρτιση να διαβάσει το περιεχόμενο του άρθρου και να το αναλύσει σε βάθος θα ισχυριστεί και θα αναρωτηθεί ότι, αν ήταν να πάρει σύνταξη 1.000 ευρώ μέχρι 30 Ιουν 2016 τώρα θα πάρει 1.150 ευρώ; Αύξηση 150€;;;!!! Για τους συνταξιούχους των 1.700€ θα μιλούσαμε για αύξηση 255€;;;!!!
Ανάλογους τίτλους σε διαφορές ιστοσελίδες, που τους αναρτά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διαβάζουν οι δανειστές και το ΔΝΤ. Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα μπορούσαν να πουν οι δανειστές στον κ. Τσακαλώτο «εμείς κάνουμε ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κόβοντας τις συντάξεις και εσείς διαδίδετε ότι σας δίνουμε αυξήσεις!!! Να κόψουμε και άλλα για να κλείσει η αξιολόγηση, μην στεναχωριέστε θα πεισθούν οι πολίτες σας ότι δίνουμε αυξήσεις στους στρατιωτικούς και θα δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός!!! Τι συμβαίνει όμως και η ΠΟΕΣ στην ιστοσελίδα της δόθηκε αυτός ο ωραίος στο άκουσμα τίτλος;
- Τι δεν λένε οι συντάκτες της ανακοίνωσης; ή γιατί δημοσιεύθηκε μια ανάλυση για ένα τμήμα του υπολογισμού της σύνταξης που ουδεμία σχέση έχει με το τελικό αποτέλεσμα (ποσό πληρωτέο); Δηλαδή με αυτό το ποσό που θα πάει στην τσέπη του συνταξιούχου στρατιωτικού;
- Που αποσκοπούν αυτού του είδους οι ανακοινώσεις;
Με ένα «μπακάλικο παράδειγμα» αν κάποιος με 40 χρόνια υπηρεσίας είχε συντάξιμες αποδοχές 2.000 ευρώ θα λάμβανε στο χέρι με τον παλιό τρόπο μια σύνταξη ύψους 1.400€. Τώρα που υπολογίζονται και τα δώρα (12μηνος Μ.Ο.) και αυξάνονται, όπως μας λέει και ο συντάκτης της ενημέρωσης, κατά 15% οι νέες συντάξιμες αποδοχές θα είναι 2.300€ αντί για 2.000€. Δηλαδή 300 ευρώ αύξηση, αλλά αυτό που δεν γράφεται, γιατί άραγε; είναι ότι στο παράδειγμα αυτό με 40 χρόνια ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι 42%. Δηλαδή 2.300*42%=966€ σύνταξη με τον νέο τρόπο υπολογισμού.
- Τι έγινε και από 1.400 με το παλιό σύστημα φτάσαμε στα 966 με το νέο σύστημα;
- Γιατί δεν αυξήθηκε κατά 300€ και το πληρωτέο ή κατά 15%;
Όποιος μπει στο site του κ, Καρασσαβίδη και κάνει υπολογισμούς βλέπει και με το δικό του μάτι το κουστούμι των μειώσεων από τον νέο τρόπο υπολογισμού και την προσωπική διαφορά που θα έχει.
Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.