papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-02-24

Διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους! Συνάντηση με βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νικόλαο Παπαδόπουλο...

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/2 συνάντηση 7 κυριών που πρόσφατα έχασαν τον σύζυγο τους και πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των κυριών: 
(1) Αν ζούσε ο σύζυγος δεν θα έπαιρνε σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική; Τι θα γίνουν οι εισφορές των 25, 30 και 35 χρόνων; (2) Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύνταξη κάποιος που είναι 55 ετών και 1 ημέρα και να μην δικαιούται κάποιος άλλος που είναι 55 ετών παρά 1 ημέρα; (3) Ποιος θα δώσει εργασία σε μία κυρία 50 ετών, πόσο θα την πληρώνει και για πόσο διάστημα; Εδώ δεν βρίσκουν εργασία νεαρά άτομα με περγαμηνές; (4) Μήπως το κράτος θα έπρεπε να βρει μία αξιοπρεπή εργασία στην/ον επιζώντα σύζυγο, αφού καταχράται τις εισφορές δεκαετιών ή/και να επιστρέψει εντόκως αυτές στην οικογένεια; (5) Ποιος σκέφτηκε ένα τέτοιο μέτρο, που δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος μέχρι και τα τέλη του 2019; (6) Επειδή οι συντάξεις χηρείας θα είναι της τάξεως των 400€ κατά μέσο όρο (50% - μη μεταφορά προσωπικής διαφοράς) , το δημοσιονομικό όφελος θα είναι ελάχιστο μπροστά στο κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλία για τροποποίηση του παράλογου αυτού άρθρου;
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος εν ολίγοις ανέφερε τα εξής:
(1) Βρήκε λογικό το αίτημα της μη ύπαρξης ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης της σύνταξης. (2) Την ίδια άποψη έχει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά με την οποία θα συνεργαστεί. (3) Θα φροντίσουν από κοινού να συναντηθούν με τον κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εντός της εβδομάδος προκειμένου να τον ενημερώσουν τι λέχθηκε στη συνάντηση και να του εκθέσουν τη δικιά τους κοινή θέση. (4) Θα επιδιώξουν να καθορισθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των γυναικών που πλήττονται με τον κ. Πετρόπουλο το συντομότερο δυνατόν. 
Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Απόστολος Παπαπαρίσης που συντονίζει την προσπάθεια των κυριών για δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί 13 κυρίες κάτω των 55 ετών που πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 εκ των οποίων 6 στη Λάρισα, 4 στην Αθήνα, 1 στη Λεπτοκαρυά, 1 στις Σέρρες και 1 στη Ρόδο. Οι θανόντες σύζυγοι των 7 κυριών ήταν στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.