papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-02-13

Συγχαρητήρια στο ΤΕΝΞ και στον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΣ για διαφορετικούς λόγους

Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) και ιδιαίτερα σε όσους συμμετείχαν στην εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό!!! Εμείς των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουμε ότι η κύρια αποστολή του ΤΕΝΞ είναι να πράττει ότι ακριβώς έκανε στο Κορδελιό με ασφάλεια σχεδόν σε καθημερινή βάση. Παρακάτω μπορούμε να διαβάσουμε την αποστολή της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) καθώς και ένα παλαιότερο βίντεο του 2014.
Πέραν αυτού είδαμε και τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΣ τον Σχη (ΔΒ) κ. Νικόλαο Φανιό να παρουσιάζει το όλο θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φαίνεται ότι η ασχολία του σε θέματα ενημέρωσης τύπου, όταν υπηρετούσε στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της χώρας μας στο ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) από το 2011 έως το 2014 ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάμε ότι το ΓΕΣ προσπαθεί πέτρα - πέτρα να χτίσει την εξορθολογισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο, τα αποτελέσματα της οποίας τα βλέπουμε σήμερα. Θυμίζουμε ότι από το 2011 ξεκίνησε να λειτουργεί και το σχολείο Εκπροσώπων Τύπου. Ας δούμε το βίντεο από το thestivaval.gr... 
Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)
Η ανάγκη απαλλαγής της ελληνικής κοινωνίας από τον τεράστιο όγκο ναρκών, χειροβομβίδων, βλημάτων, βομβών και πάσης φύσεως εκρηκτικών μηχανισμών που εγκαταλείφθηκαν στο ελληνικό έδαφος, κληρονομιά κυρίως του πολέμου του 1940, αλλά και παλιότερων επιχειρήσεων, επέβαλε τη δημιουργία κατάλληλης Μονάδας ΜΧ, για την εκκαθάριση των τοποθετημένων Ναρκοπεδίων και Υπόπτων Χώρων, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος.
Κύρια αποστολή της η έρευνα ύποπτων ναρκοθετημένων χώρων, η επιμελημένη εκκαθάριση αυτών στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη ναρκών. Συνδυάζει το επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο καθόσον εκτός από τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του Σχεδίου Κωλυμάτων, εργάζεται επί 24ώρου βάσεως για την εκκαθάριση και απόδοση χώρων σε ελεύθερη χρήση, επωφελεία του κοινωνικού συμφέροντος.
Οι απώλειες του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο αριθμός ευρημάτων και η έκταση της γης που έχει αποδοθεί σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία στη διάρκεια των 6 δεκαετιών προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορία της Μονάδας. Συγκεκριμένα από το 1954 μέχρι σήμερα έχουν:
- Φονευθεί 31 ναρκαλιευτές (19 στρατιωτικοί, 12 υπάλληλοι).
- Τραυματιστεί 17 ναρκαλιευτές (16 στρατιωτικοί, 1 υπάλληλος).
- Εκκαθαριστεί 153.610 στρέμματα.
- Αρθεί 420.000 νάρκες και 855.000 πυρομαχικά πάσης φύσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.