papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-11-19

Επιστροφή Κρατήσεων Περίθαλψης Θανόντων - Τι ενέργειες έκανε ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α

Μια πρώτη προσέγγιση τι θα γίνει με τις επιστροφές των παράνομων κρατήσεων για περίθαλψη σε περίπτωση που ο δικαιούχος απεβίωσε...
Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α πάντως έκανε την παρακάτω ενέργεια προς το Υπουργείο Εργασίας και για τις παράνομες κρατήσεις για περίθαλψη και για το κοινωνικό μέρισμα:
................., παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε:
Α. Σε περίπτωση που υπάρξει χορήγηση μερίσματος από το πλεόνασμα του τρέχοντος έτους να ληφθούν υπόψη και να δοθεί και στους δικαιούμενους συντάξεων χηρείας όλων των κατηγοριών, ήτοι (1) Όσες-οι δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη, (2) Όσες-οι παίρνουν προσωρινή σύνταξη και (3) Όσες-οι παίρνουν κανονικά την κύρια σύνταξη.

Β. Σε περίπτωση που επιστραφούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά για την περίθαλψη να δοθούν και στους δικαιούμενους συντάξεων χηρείας όλων των κατηγοριών όπως παραπάνω από την ημέρα που το εδικαιούντο και ο θανών. 
Παράδειγμα 1ον. Σύζυγος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2014: [1] Να δοθεί στον επιζώντα σύζυγο από την ημέρα που υπήρχε παρακράτηση μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ κλπ από το 2011, δημόσιο – στρατιωτικούς κλπ από τον Οκτώβριο του 2013) όσα αναλογούσαν στον εκλιπόντα σύζυγο. [2] Από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 όσα αναλογούν στον επιζώντα σύζυγο.
Παράδειγμα 2ον. Σύζυγος απεβίωσε τον Αύγουστο του 2016: Να δοθεί στον επιζώντα σύζυγο από την ημέρα που υπήρχε παρακράτηση μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ κλπ από το 2011, δημόσιο – στρατιωτικούς κλπ από τον Οκτώβριο του 2013) όσα αναλογούσαν στον εκλιπόντα σύζυγο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσετε να μας απαντήσετε ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη μας…
Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.