papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-01-16

Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ)

Ιδρυτικά μέλη ΣΑΣΜΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΑΣΜΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι Απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ),
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε τα πρώτα βήματα ίδρυσης του Σύνδεσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Σ.Μ.Υ), ενός συνδέσμου που φιλοδοξεί να καλύψει επαρκώς την απουσία επίσημης αρχής των αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στην Ελλάδα.
Πρόκειται για Σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (αστικού δικαίου), ο οποίος θα βασίζεται στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή εργασία όλων των μελών που θα τον απαρτίζουν, με σκοπό την ενίσχυση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών, τη μελέτη – έρευνα και προβολή των προβλημάτων των μελών, καθώς και το συντονισμό της δράσης όλων, για την επίλυσή και ανάδειξή τους στην Πολιτεία.
Στην παρούσα φάση τα ιδρυτικά μέλη ανέλαβαν πλήρως τα έξοδα ίδρυσης και θα καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Στον επόμενο μήνα ο σύνδεσμος θα έχει επίσημα νομική υπόσταση. Το αμέσως επόμενο βήμα σε διάστημα έξι (6) μηνών θα είναι η συγκρότηση σε σώμα και η ανάληψη καθηκόντων από το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.
Για καθαρά πρακτικούς λόγους και μόνο το σχήμα που θα αναλάβει ως Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι αρχικά από τα Ιδρυτικά μέλη, χωρίς αυτό να φέρει χαρακτήρα και πρόθεση μονιμότητας και χωρίς να εμποδίζεται ο πρωταρχικός στόχος του Συνδέσμου, που δεν είναι άλλος από την επέκτασή του σε όλη την επικράτεια, σε ΙΣΟΤΙΜΗ βάση.
Οι βασικοί αρχικοί στόχοι της ένωσης είναι οι εξής:
α. Η ενίσχυση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών του και η συλλογική προσφορά τους στο Στρατό Ξηράς, την Πατρίδα, τους Εθνικούς Σκοπούς και το Έθνος.
β. Η μελέτη, έρευνα και προβολή των προβλημάτων των μελών, καθώς και ο συντονισμός της δράσης όλων, για την επίλυσή τους.
γ. Η πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια και απασχόληση των μελών.
δ. Η παροχή κάθε είδους βοήθειας (ηθική και υλική) στα αναξιοπαθούντα μέλη του.
ε. Η προβολή του έργου, της ιστορίας και της παράδοσης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).
στ. Η αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων και της εμπειρίας των μελών, προς όφελος της Σ.Μ.Υ, του Σ.Ξ και του Έθνους.
ζ. Η επαγγελματική εκπροσώπηση και υποστήριξη όλων εν ενεργεία (ε.ε) και εν αποστρατεία (ε.α) στελεχών που αποφοιτούν ή αποφοίτησαν από τη Σ.Μ.Υ, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, όπως και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα αναγνώρισης των τίτλων σπουδών και κατοχύρωσης, της εκ του Σ.Ξ αποκτηθείσας επαγγελματικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
η. Η απόδοση τιμών στους πεσόντες αποφοίτους Σ.Μ.Υ και στρατιωτικούς συνολικά, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
θ. Η διατήρηση της ιστορίας της Σ.Μ.Υ.
ι. Τέλος από τους σκοπούς του Σωματείου, αποκλείεται η οποιαδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη αυτού, στην κομματική και εν γένει πολιτική ζωή του τόπου.
Το ύψος της ετήσιας συνδρομής θα είναι στα πέντε (5) ευρώ, και η συνδρομή αυτή θα καλύπτει ουσιαστικά το «δελτίο» μέλους με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό του Συνδέσμου και το δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα ψήφου.
Η κατάθεση των συνδρομών θα γίνεται μέσω τραπέζης (όταν ολοκληρωθεί η συγκρότηση σε σώμα) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται τόσο η διαφάνεια όσο και η χρηστή διαχείριση των οικονομικών που θα διευκολύνει το Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή στον άμεσο οικονομικό έλεγχο.
Η ευρύτερη επικοινωνία η οποία θα προηγηθεί της ιδρυτικής ολοκλήρωσης, θα αποσκοπεί στη διευθέτηση των ζητημάτων μέσα από την ισότιμη συνεργασία με όλους όσους το επιθυμούν, αλλά και των γενικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους Αποφοίτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, σε όλη την Ελλάδα.
Την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η οποία προτίθεται να αναλάβει και το διοικητικό έργο της ένωσης απαρτίζουν οι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Υπλγος εα Στέφος Ευάγγελος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Τχης εα Καλαμιώτης Βασίλειος
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τχης εα Μέρμηγκας Γεώργιοςς
ΤΑΜΙΑΣ Ανθλγος εα Γκούτρας Στέφανος
ΕΦΟΡΟΣ Λγος εα Γκαραγκάνης Αλέξανδρος
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. Ανχης εα Ακράτος Κων/νος
Β.ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. Τχης εε Καραμπούλης Κων/νος
Β.ΕΦΟΡΟΣ Υπλγος εε Μητσάκος Νικόλαος
Ως αρχικό μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης παρακαλούμε όπως χρησιμοποιήστε για μήνυμα το inbox του ΣΑΣΜΥ (info@sasmy.gr) και τη σελίδα(http://www.sasmy.gr), καθώς και στο facebook, στην Ομάδα του ΣΑΣΜΥ και στη σελίδα αυτού, όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Συνδέσμου και τις ενέργειες αυτού.
Όπως είναι γνωστό, ξεκινάμε σε μία δύσκολη εποχή από το απόλυτο μηδέν, με μοναδικά όπλα την καλή διάθεση, τον εθελοντισμό και την αγάπη μας για τη σχολή την οποία όλοι μας αποφοιτήσαμε. Για πρώτη φορά στη ιστορία της Σχολής αποκτάτε αυτονομία στα χέρια των δικών της ανθρώπων και με σύμμαχο την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη στήριξη των μελών του, ευελπιστούμε να διαγράψει μία πορεία που σίγουρα δε θα είναι ελεύθερη λαθών αλλά θα τη χαρούμε όλοι μαζί ενωμένοι.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.