papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-10-15

Από τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα και το Ιερό Μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους (φωτο - βίντεο)

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου κατόπιν σχετικής προτάσεως των μελών της Πρωτοβουλίας των Λαρισαίων για την Μακεδονία, εορτάσθηκε στην Ενορία μας με την δέουσα λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους Πιστών η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα και τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Ηρώων Μακεδονομάχων.
Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Άνθιμος και ο π. Στέφανος. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε κατά την Θεία Λειτουργία ο π. Άνθιμος ομιλήσας επί της ευαγγελικής περικοπής, της Κυριακής του Σπορέως.
Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το Ιερό Μνημόσυνο για τους Ήρωες Μακεδονομάχους, κατά την διάρκεια του οποίου προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα εκφώνησε σχετική ομιλία η κα. Όλγα Αλεξίου, Φιλόλογος Καθηγήτρια, διδάσκουσα στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο βρίσκεται εντός της Ενορίας μας.
Στην εμπνευσμένη ομιλία της σκιαγράφησε θαυμάσια την ζωή και το έργο δύο εκ των κορυφαίων Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά και του Καπετάν -  Κώττα, ενώ έκανε σύντομη αναφορά σε πάμπολλες άλλες ένδοξες μορφές και στιγμές του Μακεδονικού Αγώνα, κατακλείοντας με το συμπέρασμα ότι η ιστορική λήθη αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, που αντιμετωπίζουμε οι Νεοέλληνες και τον οποίο μόνο μέσα από την ψηλάφηση της ζωής των Ηρώων μας και την μίμησή Τους μπορούμε να αποτρέψουμε.  
Στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κος Δημήτριος Παπαδημόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρήστος Καλομπάτσιος, τιμώντας την μνήμη των Μακεδονομάχων. 
Συγκινητική ήταν για μια ακόμη φορά, τόσο η αθρόα προσέλευση του πιστού λαού, όσο και η παρουσία των κοριτσιών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, τα οποία κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου κράτησαν την Ελληνική Σημαία ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ εντύπωση προκάλεσαν και τρεις ευσεβείς νέες κοπέλες οι οποίες προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να τιμήσουν τους ήρωες ντυμένες με την γνήσια παραδοσιακή Βλάχικη φορεσιά. 
Στο τέλος του Μνημοσύνου όλο το Εκκλησίασμα με την προτροπή του π. Ανθίμου έψαλε το "Τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό Ύμνο ενώ εν συνεχεία όλοι μαζί  αναφωνήσαμε με στεντόρεια φωνή "Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Μακεδονία!" διατρανώνοντας έτσι την αγάπη προς την Πατρίδα και τα δίκαιά Της, τα οποία τόσο πολύ αμφισβητούνται και προδίδονται  από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς επιβουλείς.   
Το λαμπρό και ένδοξο παράδειγμα των Ηρώων Μακεδονομάχων ας αποτελεί φάρο και πυξίδα για την ζωή και την πορεία του καθενός μας. 
Ας είναι αιωνία η μνήμη Τους!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.