papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-10-10

Τα αναδρομικά του ΣτΕ θα δοθούν σε μία δόση ή σε πολλές;

Καταρχήν όπως έχω γράψει [ΕΔΩ-22/2/2018] και [ΕΔΩ-17/9/2018] τα αναδρομικά του υπολοίπου 50% της πλήρους δηλαδή υλοποίησης των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα δοθούν. Η απάντηση στην ερώτηση, από ποια κυβέρνηση, απαντήθηκε. Από την παρούσα αφού τα ποσά έχουν καταγραφεί στη σελίδα 21 του προσχεδίου προϋπολογισμού 2019 (Πίνακας 2). Εκτιμάται ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να φέρουν αντίρρηση.
Οι απαντήσεις όμως στις ερωτήσεις που ακολουθούν δεν δόθηκαν: -Θα δοθούν σε μία δόση; -Υπάρχει περίπτωση να δοθεί ένα ποσό εφάπαξ και τα υπόλοιπα σε δόσεις; -Υπάρχει περίπτωση να συμψηφισθούν τα αναδρομικά με χρέη προς το δημόσιο; -Θα δοθούν τα αναδρομικά τέλος Δεκεμβρίου; Αυτά και τυχόν άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν μόνον με ένα νόμο ή τροπολογία σε νόμο όπως έγινε και με το νόμο 4307/2014.
Όσοι πιστεύουν ότι θα δοθούν σε μία δόση μόνο και μόνο γιατί στο προσχέδιο του 2019 όλο το ποσό αναφέρεται στο έτος 2018 κάνουν λάθος. Το ίδιο ακριβώς είχε γραφεί στο προσχέδιο του 2015 όπου όλο το ποσό αναφερόταν στο 2014 αλλά δόθηκε ένα ποσό εφάπαξ και τα υπόλοιπα σε τρία έτη. (Πίνακας 1). Γι αυτό το λόγο άλλωστε οι συμπληρωματικές δηλώσεις που γίνονται έχουν αναφορά στο έτος 2014.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Πίνακας 1

Πίνακας 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.