papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-11-23

Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων!!!

Αφού θυμίσω ότι ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος είχε πει τον Οκτώβριο 2018, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγας το Φεβρουάριο 2019, η ΥΦΕΘΑ κ. Τσαρούχα το Νοέμβριο του 2018 και η ΥΠΕΚΑ κ. Αχτσιόγλου Δεκέμβριο 2018, σας παραθέτω την εκτίμηση μου που βασίζεται σε πληροφορίες από το ΓΛΚ ότι το πιθανότερο είναι τα αναδρομικά να κατατεθούν την ίδια ημέρα με τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019 το τρίτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου του 2018, που ως γνωστόν δίνεται πριν τα Χριστούγεννα για ευνόητους λόγους. Υπόψη ότι πέρυσι η σύνταξη του Ιανουαρίου 2018 κατατέθηκε 21 Δεκεμβρίου 2017.
Και αυτό γιατί πέραν του ότι πρέπει να εκδοθούν πέντε και όχι μία εγκύκλιοι ή καλύτερα Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), είναι τεχνικά δύσκολο έως αδύνατο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προβεί στην ίδια διαδικασία δύο φορές το μήνα. Λοιπές λεπτομέρειες, όπως σε ποιο έτος θα αναχθούν φορολογικά τα αναδρομικά, με ποια διαδικασία θα δοθούν στους κληρονόμους εκλιπόντων συναδέλφων κλπ θα υπάρχουν στις προαναφερόμενες ΚΥΑ.
Για ακόμα μια φορά ενημερώνω ότι, λόγω της αλχημείας της κυβέρνησης και του πολύπλοκου τρόπου μειώσεων των συντάξεων, τα αναδρομικά στο 95% αποστράτων συναδέλφων για διάστημα από Αύγουστο 2012 έως και Μάιο 2016 (45,4 μήνες) θα είναι από 100 έως 1.700€ και μόνο ένα 5% αυτών θα δει στους λογαριασμούς του λίγο μεγαλύτερα ποσά.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.