papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-12-10

«Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση»; ή «όταν ο ρατσισμός αλλάζει όνομα»!

Άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από τον Χρίστο Παναγιώτου
Συμπληρωματικές απλές, ταπεινές και κυρίως λογικές σκέψεις, με αφορμή την «αντιρατσιστική» ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας [1]
Άς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ένα – ένα:
«Αν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω δεν θα το επιτρέψουμε. Το σώμα είναι δικό μας. Και έχουμε κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του». Θέλετε να αυτοδιαθέτετε το σώμα σας, από πού προκύπτει τέτοιο δικαίωμα; Μήπως εσείς το δημιουργήσατε; Δεν είστε (και δεν είμαστε) ικανοί να κατασκευάσετε ούτε μία τρίχα! Ας δεχτούμε όμως, ότι μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε, θα καταφέρετε να βλάψετε τον εαυτό σας και μόνο! Τι γίνεται όμως με τον νέο άνθρωπο τον οποίο φιλοξενείτε και του οποίου το σώμα δεν σας ανήκει;
«Σε όλο το κόσμο εκατομμύρια γυναίκες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να κατακτήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση, που είναι δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους...». Τώρα τι σχέση έχει η άμβλωση (έκτρωση) με την αυτοδιάθεση του σώματος, μόνο εσείς, ίσως, το καταλαβαίνετε. Η λέξη άμβλωση ή, αλλιώς, έκτρωση (εκ του αρχαίου ρήματος εκτιτρώσκω) σημαίνει «τραυματίζω, φονεύω». Αυτοί οι αγώνες μάς γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που η ζωή δεν είχε καμία αξία, τότε που η γυναίκα δεν θεωρούνταν καν άνθρωπος, προ Χριστού. Ψάξτε να βρείτε, υπάρχει κάπου η αγάπη στο «δικαίωμα» που «κατακτήσατε»;
«Οι σκοταδιστικές απόψεις επανέρχονται και μάλιστα προβάλλονται σε αμφιθέατρο σχολείου, στα πλαίσια εκδήλωσης «υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού», την Κυριακή..». Ευτυχώς θα μάθουν κάποια παιδιά για το δώρο της ζωής. Θα διακρίνουν τις σκοταδιστικές από τις υγιείς απόψεις. Σήμερα κακοποιείς ένα σκυλί, και πολύ σωστά έρχεσαι αντιμέτωπος με τον νόμο. Ούτε σαν ένα σκυλί δεν αξίζει ο εμβρυακός άνθρωπος!
«Στόχος της εκδήλωσης η ενοχοποίηση της γυναίκας. ... Πόσο δε μάλιστα όταν αυτές πραγματοποιούνται σε σχολεία». Κάνετε μεγάλο λάθος. Ο στόχος όλων μας είναι να προστατεύσουμε τις αθώες υπάρξεις, αλλά και τις ίδιες τις μητέρες τους που ίσως δε γνωρίζουν τις τεράστιες διαστάσεις του εγχειρήματός τους. Θέλουμε να γίνουμε η φωνή τους και να φωνάξουμε στις μητέρες, οι οποίες ίσως και να χειραγωγούνται, όντας βρισκόμενες σε αδιέξοδο, να τα αφήσουν να ζήσουν για να έχουν και αυτά το δικό τους δικαίωμα, να αποφασίσουν για τη ζωή τους! Εσείς μιλάτε για ενοχές!
«Και δεν μπορούμε να δεχτούμε το επιχείρημα ότι «δημοκρατία έχουμε ας ακουστούν όλες οι απόψεις». Στη δική σας «δημοκρατία» θέλετε να ακούγεται μόνο η δική σας φωνή. Ωραία δημοκρατία, της έχετε αλλάξει και αυτής την έννοια του ονόματός της, όπως και την έννοια του αντιρατσισμού. Τέτοια δημοκρατία θα τη ζήλευαν και τα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα.
«Γιατί πάνω σε αυτό το επιχείρημα στήθηκε η ανοχή για ρατσιστικές, ομοφοβικές και φασιστικές απόψεις με ορατά πλέον αποτελέσματα. Δεν αποδεχόμαστε την αυθεντία κανενός γιατρού, δικαστή, πόσο δε μάλλον ενός ιερομόναχου. ... Και όταν παίρνουμε μια απόφαση για διακοπή της κύησης τα σταθμίζουμε όλα ... Πάει πολύ, λοιπόν, να μας ενοχοποιούν ως δολοφόνους». Στη μοναδική αυθεντία στην οποία πιστεύετε είναι ο εαυτός σας! Εσείς τα ξέρετε όλα. Ορίζετε ζωή και θάνατο. Εσείς μόνο έχετε το «ευγενικό» δικαίωμα και την εξουσία να «διακόπτετε τις κυήσεις». Εάν όμως έτυχε να δείτε κάποια φορά το κατακρεουργημένο «πράγμα» του οποίου την κύηση έχετε διακόψει στο πρώτο στάδιο της ζωής του (του ανθρώπου), ίσως αλλάξετε γνώμη. Βλέπετε, οι δικές σας μητέρες δεν εφάρμοσαν τη δική τους εξουσία και αυθεντία και σας επέτρεψαν να ζήσετε, μη «διακόπτοντας την κύησή» τους.
«Πέρασαν εκατοντάδες χρόνια από τότε που η κρατική και η εκκλησιαστική εξουσία, την περίοδο της ανάδυσης του καπιταλισμού, εξαπέλυσε το κυνήγι μαγισσών. Χιλιάδες γυναίκες κάηκαν στην πυρά, βασανίστηκαν... Το σώμα είναι δικό μας. Και έχουμε κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του». Μιλάτε για μάγισσες και για πυρά. Μην ανησυχείτε, εδώ είναι Ορθόδοξη Ελλάδα και όχι η παπική Δύση. Εδώ δεν καίμε ούτε βασανίζουμε ανθρώπους• κανέναν άνθρωπο, σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του κι αν βρίσκεται. Τους αγαπάμε όλους: νέους, γέρους, βρέφη, έμβρυα! Μιλάτε και για βασανιστήρια• σας προκαλώ: κάνετε τον κόπο να μάθετε πώς αντιδρά ένα έμβρυο την ώρα της έκτρωσης, πώς κτυπά η καρδιά του, πώς απομακρύνεται από τα εκτρωτικά μέσα, πώς φοβάται! Και μετά μιλήστε μου για βασανιστήρια.
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε μια διαφορετική άποψη από τη δική σας!
[1]«Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», https://www.athens.indymedia.org/post/1593601/

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την συγκεκριμένη απάντηση.Πληρέστατο το άρθρο αυτό.Να δημοσιευθεί στην "Ε" αν δεν έχει γίνει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.