papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-09-20

Τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων επί του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.


Μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων που κάλυψαν σχεδόν όλες τις πλευρές του θέματος ζήτησα το λόγο και ανέφερα μεταξύ άλλων τα εξής: 
(1) Καταρχήν δήλωσα συγκλονισμένος από όσα ανέφεραν οι πρόεδροι της Μάνδρας και Κουτσόχερου, Σπύρος Καδόγλου και Βάιος Φονιάς, αντίστοιχα. Μία πραγματικότητα που αγνοούσα. Εξαφανίστηκε κάθε περίφραξη. όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, καμία φύλαξη, λίμνη σχημάτισαν τα λήμματα βόθρου, φωτιές, παράνομα σφαγεία κλπ κλπ εκφράζοντας την απορία γιατί αυτά δεν παίρνουν τη δημοσιότητα που τους αρμόζει. 
(2) Εξέφρασα την άποψη ότι το πρόβλημα είναι Εθνικό και όχι μόνον τοπικό και ότι η χώρα μας δέχεται έναν υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία. Εκατοντάδες καθημερινά, κυρίως νέοι, κατακλύζουν τα νησιά μας. Μεταξύ τους και άτομα που πιθανόν να είναι ακόμα και μέλη της ΜΙΤ που όταν χρειασθεί θα παίξουν το ρόλο που θα τους έχει ανατεθεί. 
(3) Με τη σθεναρή μας στάση, ότι η πόλη μας η Λάρισα δεν αντέχει άλλους μετανάστες, πρέπει να βοηθήσουμε την νέα κυβέρνηση να χειριστεί καλύτερα το θέμα και να μην είναι τόσο χαλαρή όπως η προηγούμενη. 
(4) Να μην φοβόμαστε τις λέξεις προτείνοντας να αλλάξει ο τίτλος του θέματος προς συζήτηση από "Ενημέρωση - Συζήτηση για το προσφυγικό" να γίνει "Ενημέρωση - Συζήτηση για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό" αφού η μεγάλη πλειονότητα των ατόμων που διαμένουν στη δομή είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

  • Τουλάχιστον από το 2018 η δανέζικη ΜΚΟ (Danish Refugee Council) εδρεύει στην περιοχή μας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.
  • Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ σε 70 κατοικίες χορηγήθηκαν από το Δήμο Λαρισαίων όπου διαμένουν 400 άτομα από οικογένειες της δομής στο Κουτσόχερο
  • Στη δομή φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 1.500 άτομα εκ των οποίων 40% Σύριοι, 22% Ιρακινοί 6% Σομαλοί, 6% Αφγανοί και 22% άλλων εθνικοτήτων.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από το onlarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.