Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι μέλος ΜΚΟ που μιλούσε αγγλικά τού είπε ότι δεν μπορεί να τραβήξει πλάνα από τη Μόρια χωρίς άδεια τής εν λόγω ΜΚΟ. Οταν εκείνος αντέτεινε ότι δεν χρειάζεται άδεια από τη ΜΚΟ για να κάνει τη δουλειά του, το μέλος τον κάλεσε να περάσει από το γραφείο για ένα briefing απαραίτητο για την ορθή παρουσίαση της κατάστασης. Κάτοικος του νησιού μού έλεγε ότι στο Βοστάνειο, το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού, οι συνοδοί των μεταναστών, μέλη ΜΚΟ, με το απαραίτητο τουπέ του ανθρωπιστή, παρακάμπτουν την προτεραιότητα των ντόπιων προς χάριν των «δικών» τους. Άλλος, ότι όταν κάποιος από τους δύστυχους πελάτες του πιαστεί να κλέβει από κάποιο μανάβικο, εμφανίζεται ο προστάτης του για να τον σώσει. Μερικοί καταστηματάρχες τούς αφήνουν να πάρουν ό,τι θέλουν για να μην μπλέξουν οι ίδιοι.
Καμιά ογδονταριά τέτοιες οργανώσεις στη Λέσβο, άκουσα χθες ότι άλλες 70 δραστηριοποιούνται στη Χίο. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι και με πόσα τους χρηματοδοτούν. Ελπίζω ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πληροφορήσει τις δικαστικές αρχές για τα οικονομικά τους και το έργο τους. Ενδιαφέρει, όμως, το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς τους εστιάζεται στην ενοχοποίηση των ντόπιων πληθυσμών και κατά συνέπεια της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι ότι η υπόλοιπη Ευρώπη, αντί να βοηθήσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, την κατηγορεί για αμέλεια και κακοδιαχείριση. Σύμπτωμα αμέλειας και κακοδιαχείρισης είναι το γεγονός ότι η πολιτεία άφησε το προσφυγικό - μεταναστευτικό στα χέρια των ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν ως προστάτες, ενώ δεν έκανε τίποτε για να προστατεύσει τον ντόπιο πληθυσμό. Πώς λοιπόν να μην αρνούνται στην ενδοχώρα την εγκατάσταση δομών φιλοξενίας, όταν βλέπουν τις εικόνες από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο; Δεν φτάνουν οι ηθικοπλαστικές διακηρύξεις, ούτε οι υποσχέσεις περί «κλειστών δομών».
Η ενοχοποίηση των ντόπιων πληθυσμών είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης με τις ΜΚΟ. Τα προχθεσινά συλλαλητήρια είναι ένα μεγάλο βήμα. Δείχνουν ότι οι πληθυσμοί των νησιών μας αρνούνται να σηκώσουν το βάρος της ενοχής που τους φόρτωσαν τόσα χρόνια τώρα. Πριν από δύο χρόνια, τους κατοίκους της Μυτιλήνης που ξεσηκώθηκαν για την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης τους, τα πιο επίσημα χείλη, τους κατηγορούσαν για ρατσισμό. Ποιος τολμάει σήμερα να πει το ίδιο για το πλήθος που συγκεντρώθηκε προχθές;
Μόνον όταν η πολιτεία μας πείσει ότι θα μας απαλλάξει από τους διαφόρους που κάνουν ανθρωπιστικό τουρισμό στην πλάτη μας μπορεί να αρχίσει να αποκαθίσταται μια σχέση εμπιστοσύνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.