papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-03-22

ΚΑΑΥ: Ανακοινώσεις κεντρικής ΕΑΑΣ και Παραρτημάτων Λάρισας και Ημαθίας

Ουδείς γνωρίζει αν εν ενεργεία και ελάχιστοι απόστρατοι συνάδελφοι, που δικαιούνται να παραθερίσουν στα ΚΑΑΥ ανά την Ελλάδα τη φετινή χρονιά θα το πράξουν λόγω του κορωνοϊού, πλην όμως οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων - επιλογής έχουν ξεκινήσει αν και έχει δοθεί και μία παράταση υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ακολουθούν χρήσιμες ανακοινώσεις. Για λεπτομέρειες απευθυνθείτε στα κατά τόπους Παραρτήματα.
ΣΧΟΛΙΟ: Εκτιμάται ότι αν τελικά ανακοινωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ο μόνος πλέον τρόπος υποβολής δηλώσεων είναι με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

3η Ανακοίνωση (19 Μαρτίου 2020) επί Υποβολής Αιτήσεων Παραθερισμού για τα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, Παραθεριστικής Περιόδου Έτους 2020

Φέρεται σε γνώση των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. τα παρακάτω που αφορούν στο θέμα:

α. Κατόπιν σχετικής εγγράφου διαταγής του ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ, η Ένωση παρατείνει την υποβολή (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) των Αιτήσεων Παραθερισμού, έτους 2020, μέχρι 10 Απριλίου 2020.

β. Ειδικά για το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, το οποίο είναι μεν βασικό δικαιολογητικό, αλλά και δύσκολο να εκδοθεί από τα ΚΕΠ, κατά την παρούσα περίοδο, άνευ ταλαιπωρίας των μελών μας, υφίσταται η δυνατότητα αυτό, να εκδοθεί ως «ΒΕΒΑΙΩΣΗ», ατομικά από έκαστο ενδιαφερόμενο, μέσω της ιστοσελίδας: www.ermis.gov.gr. Αφότου κάποιος πληκτρολογήσει αυτήν την ιστοσελίδα, καθοδηγείται να πάρει αριθμό μέλους (μερίδα) σε αυτήν, με βάση τον φορολογικό του αριθμό (σ.σ. του TAXISNET). Ακολούθως μπαίνει στην πύλη "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" και μέσω της παραγράφου "7. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης", μπορεί να εκδώσει την σχετική βεβαίωση, η οποία επέχει θέση νόμιμου δικαιολογητικού, δίκην πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. 

γ. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δύο προηγούμενες ανακοινώσεις τις Ε.Α.Α.Σ. για το θέμα. Για ότι νεότερο (π.χ. θέμα κατάργησης κάποιων σειρών παραθερισμού, εξαιτίας της έξαρσης της νόσου του κορωναϊού), η Ένωση θα σας ενημερώσει εγκαίρως, αμέσως μόλις λάβει την σχετική ενημέρωση από την στρατιωτική Ηγεσία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (19 Μαρτίου 2020) ΕΑΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια των οδηγιών της κυβερνήσεως για τη προστασία των πολιτών από τον Κορωνοϊο, το Παράρτημα μας έλαβε και αυτό, τα ανάλογα και επιβαλλόμενα μέτρα για την προστασία των μελών της.
Τα μέτρα αυτά είχαν και δυστυχώς εξακολουθούν να έχουν, επιπτώσεις κυρίως στο θέμα της υποβολής των δικαιολογητικών για τον παραθερισμό των μελών μας στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα για το 2020 και της εξαγωγής των ανάλογων πινάκων. 
Το παράρτημα μας επικοινώνησε με την ΕΑΑΣ και με την 1Η Στρατιά, τόσο τηλεφωνικά όσο και με την υποβολή εκτενούς εγγράφου, αναφέροντας τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διεξαγωγή της όλης διαδικασίας, καθόσον κύριο μέλημά της είναι η αποφυγή έκθεσης των μελών της στον κίνδυνο του Κορωνοϊου.
Κατόπιν των ανωτέρω δόθηκε παράταση στον χρόνο υποβολής των σχετικών καταστάσεων.
Το ΤΣ του Παραρτήματός μας είχε δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που αφορούν στην διαδικασία της επιλογής των μελών της προς παραθερισμό στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.
Η απρόσμενη όμως αλλαγή των συνθηκών της διαβίωσής καθώς και του τρόπου επικοινωνίας, μας επιβάλλει να παρακαλέσουμε εκ νέου, όποιο μέλος του παραρτήματός μας επιθυμεί να συμμετάσχει στην συγκρότηση των επιτροπών για την συγκέντρωση, επεξεργασία και σύνταξη των τελικών καταστάσεων των προς παραθερισμό στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα για το 2020, να το δηλώσει μέχρις την Δευτέρα 23 Μαρ. 2020 και ώρα 1200 είτε με email είτε τηλεφωνικά. 
Επιθυμία μας είναι να δηλώσουν συμμετοχή εκείνα τα μέλη μας τα οποία είχαν ή και εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες ως προς τον ορθό και νόμιμο τρόπο εξαγωγής των προς παραθερισμό μελών μας. (Ιδιαίτερα αυτοί η οποίοι κινήθηκαν και νομικά εναντίον των επιτροπών στο παρελθόν).
Θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση από το Παράρτημα μας για τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών καθώς και οποιουδήποτε άλλου θέματος αφορά την διαδικασία ΚΑΑΥ, ευθύς ως αποσταλούν νέες οδηγίες της ΕΑΑΣ επί του θέματος.
Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε επακριβώς τις οδηγίες της πολιτείας για να θωρακίσουμε την πατρίδα μας απέναντι στον νέο επικίνδυνο εχθρό της, τον Κορωνοϊο. <<ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ>>.
Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στην παραπάνω επιτροπή παρακαλούνται να το δηλώσουν τηλεφωνικά στα μέλη του ΤΣ/ΕΑΑΣ Παράρτημα Λάρισας
Λάρισα 19 Μαρ. 2020
Το ΤΣ ΕΑΑΣ Παράρτημα Λάρισας

2η Ανακοίνωση (16 Μαρτίου 2020) Υποβολής Αιτήσεων Παραθερισμού για τα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, Παραθεριστικής Περιόδου Έτους 2020
Φέρεται σε γνώση των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. ότι, λόγω της πρόσφατης ανακήρυξης της ασθενείας του κορωναϊού ως πανδημίας, καθώς και των προληπτικών κυβερνητικών μέτρων προστασίας που ελήφθησαν, η Ε.Α.Α.Σ., σεβόμενη την υγεία των μελών της:
---(e-mail) στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση της Ε.Α.Α.Σ. eaaskaay2020@gmail.com, η οποία δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, ή μέσω τηλεομοιοτυπίας(FAX).Στις περιπτώσεις αυτές, δεν απαιτείται η επιπρόσθετη αποστολή τους με συστημένη επιστολή, εκτός εάν αυτό ζητηθεί από τον Πρόεδρο της σχετικής ΕπιτροπήςΠαραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, λόγω μη ευκρίνειας κάποιου δικαιολογητικού.
---Επί του παρόντος, απαλείφει την υποχρέωση επικύρωσης του γνησίου της υπογραφής του αιτούντος, από Κ.Ε.Π. ή από Αστυνομικό Τμήμα, επίσης Αίτησης ή της Εξουσιοδότησης του Αντιπροσώπου (κατά περίπτωση). Δίδει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Επιτροπής παραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, να ενεργεί κατά την κρίση του, προς διαπίστωση της γνησιότητας της υπογραφής του αιτούντος. 
---Επί του παρόντος, διαφοροποιεί το ωράριο ωρών υποβολής των αιτήσεων, στις ώρες από 09:00 έως 12:00.
Κατόπιν των παραπάνω, η από 4 Μαρτίου 2020, σχετική Ανακοίνωση για το ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, τροποποιείται όπως παρακάτω:
Η παράγραφος 6
6. Υποβολή Αιτήσεων Παραθερισμού
α. Για τα Μέλη της ΕΑΑΣ που ανήκουν στο Κεντρικό Αττικής
Κατάθεση της Αίτησης Παραθερισμού, με έναν εκ των παρακάτω τρόπων :
(1) Αυτοπροσώπως, στα Γραφεία της Ε.Α.Α.Σ., Χαρ. Τρικούπη 18Α, 1ος Όροφος (Κυλικείο). Στην περίπτωση αυτή, θα γίνεται επίδειξη της Ταυτότητας της Ε.Α.Α.Σ. (όχι Φ/Α), στον Πρόεδρο της Επιτροπής. Διευκρινίζεται ότι η Ε.Α.Α.Σ. στην Έδρα, έχει λάβει τα δέοντα μέτρα υγιεινής και προστασίας για αποφυγή μετάδοσης της νόσου του κορωναϊού.
(2) Με αντιπρόσωπο, στα Γραφεία της Ε.Α.Α.Σ., Χαρ. Τρικούπη 18Α, 1ος Όροφος (Κυλικείο). Στην περίπτωση αυτή, η διαπίστωση της γνησιότητας της υπογραφής του αιτούντος, θα διαπιστώνεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής παραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, με ενέργεια κατά την κρίση του. Επιπροσθέτως,θα επισυνάπτεται ένα απλό φωτοαντίγραφο και των δύο (2) όψεων, της ταυτότητας της Ε.Α.Α.Σ. 
(3) Ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση «Ε.Α.Α.Σ., οδός Χαριλάου Τρικούπη, αρ. 18Α, Τ.Κ.106 79, ΑΘΗΝΑ». Στην περίπτωση αυτή, η διαπίστωση της γνησιότητας της υπογραφής του αιτούντος, θα διαπιστώνεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής παραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, με ενέργεια κατά την κρίση του. Διευκρινίζεται ότι για τις Αιτήσεις Παραθερισμού που θα σταλούν ταχυδρομικά, η ευθύνη της ορθής συντάξεως και των υποβαλλομένων δικαιολογητικών, ανήκει αποκλειστικά στον αιτούντα. 
(4) Ηλεκτρονικά (e-mail), στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση της Ε.Α.Α.Σ. eaaskaay2020@gmail.com, επισυνάπτοντας την Αίτηση Παραθερισμού, μετά των απαραίτητων προβλεπομένων δικαιολογητικών, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι απολύτως ευκρινή. Στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται η επιπρόσθετη αποστολή τους με συστημένη επιστολή, εκτός εάν αυτό ζητηθεί από τον Πρόεδρο της σχετικής Επιτροπής Παραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, λόγω μη ευκρίνειας κάποιου δικαιολογητικού. 
(5) Με τηλεομοιοτυπία (fax), στο 210-3621410. Και στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται η επιπρόσθετη αποστολή τους με συστημένη επιστολή, εκτός εάν αυτό ζητηθεί από τον Πρόεδρο της σχετικής Επιτροπής Παραλαβής των Αιτήσεων Παραθερισμού, λόγω μη ευκρίνειας κάποιου δικαιολογητικού.
β. Για τα Μέλη που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Τα Μέλη που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο 2α(2)και 2β(1), (ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ και ΧΑΛΚΙΔΑΣ), θα καταθέτουν την Αίτηση Παραθερισμού αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο ή ταχυδρομικά, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα Γραφεία των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ τους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που καθορίζονται με λεπτομέρειας στην παράγραφο 6α. Διευκρινίζεται ότι, οι Αιτήσεις που θα υποβάλλονται στην Έδρα της ΕΑΑΣ και όχι στο οικείο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ και θα ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
Η παράγραφος 7α: 
7. Χρονικά Όρια Παραλαβής Αιτήσεων 
α. Για τα Μέλη που ανήκουν στην Έδρα ΕΑΑΣ (Αττικής)
(1) Ημερομηνία Κατάθεσης Αιτήσεωναπό Δευτέρα 9 Μαρτίουμέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020. 
(2) Ημέρες και Ώρες Υποβολής Αιτήσεων :Τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή κάθε εβδομάδας και από ώρες 09:00έως 12:00. 
(3) Για τις αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά, η σφραγίδα αποστολήςτου ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να είναι μεταγενέστερη της Δευτέρας 23ης Μαρτίου,σε αντίθετη περίπτωση η ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

Ανακοίνωση (20 Μαρτίου 2020) Παραρτήματος Ημαθίας
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που περνάμε με τον κορωνοϊό, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παραθερισμού στο ΚΑΑΥΛ παρατείνεται επ' αόριστον και μέχρι να αρχίσουμε την επεξεργασία των αιτήσεων και κατανομή των θέσεων.
Υποβολή αιτήσεων μόνο ηλεκτρονικά, με οποιοδήποτε διαθέσιμο μέσο. Τα δικαιολογητικά/συνημμένα να είναι και αυτά σε ηλεκτρονική μορφή. Σας θυμίζουμε ότι επίσημα έγγραφα όπως το εκκαθαριστικό της εφορίας έτους 2019, καλύπτουν την ανάγκη πιστοποίησης του τόπου διαμονής και της οικογενειακής καταστάσεως, οπότε θεωρούνται ως ισχυρά δικαιολογητικά.
Έντυπο αιτήσεως θα βρείτε 👉εδώ👈 και
τις σειρές παραθερισμού 👉εδώ👈.

Θα ειδοποιηθείτε έγκαιρα για κάθε αλλαγή και σε κάθε περίπτωση. 
Σημείωση: Είναι πιθανή η μη λειτουργία των ΚΑΑΥ, εν όλω ή εν μέρει...
Ανακοίνωση (5 Μαρτίου 2020) Παραρτήματος Ημαθίας
Αιτήσεις παραθερισμού ΚΑΑΥΛ
Ανακοινώνεται στα Μέλη μας ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων παραθερισμού για το ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς στα Γραφεία του Παραρτήματος, στην Επιτροπή που έχει ορισθεί, τις εργάσιμες ημέρες από 11.00 έως 13.30ω, έως 13 Μαρ 2020 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.
Η Αίτηση υποβάλλεται:
---Προσωπικά από κάθε δικαιούχο ή 
---Από αντιπρόσωπο με εξουσιοδότηση του δικαιούχου ή 
---Ταχυδρομικά ή 
---με e-mail, Viber, Messenger ή άλλο διαθέσιμο μέσο, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ την 13.30ω της 13ης Μαρτίου 2020, με ευθύνη του αποστολέα. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο αποστολέας να είναι διαθέσιμος για τυχόν διευκρινήσεις ή συμπληρώσεις που θα απαιτηθούν κατά την εξέταση των δικαιολογητικών. 
Έντυπα διατίθενται στην Ιστοσελίδα μας (tabKAAY) και επί τόπου στα Γραφεία. 
Το Παράρτημα, σύμφωνα με το Ν.4250/2014, θα προβεί σε τυχαίο έλεγχο ποσοστού των υποβληθησομένων δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.