papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-05-11

Στις 2 Ιουνίου η αποκατάσταση των 250.000 επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί αντισυνταγματικά με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ το 2016


Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί αποφασιστικά, κατά εφαρμογή της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, την επανόρθωση των επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό ανακοινώνει ότι οι 250.000 περίπου συνταξιούχοι, που οι επικουρικές τους συντάξεις υπέστησαν μειώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ (με το νόμο Κατρούγκαλου), θα λάβουν την προβλεπόμενη αύξηση στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης με την πληρωμή τους στις 2 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν σε όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1300 ευρώ.
Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα ενώ τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019 – όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή το συντομότερο δυνατό και σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης«Με συνέπεια και σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις η κυβέρνησή μαςυλοποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 και τις ευεργετικές αλλαγές που φέρνει στους συνταξιούχους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, διορθώνουμε την αντισυνταγματική περικοπή- σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Επικρατείας- των επικουρικών συντάξεων που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και από τις 2 Ιουνίου επαναφέρουμε το ύψος των συντάξεων στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα σεπερίπου 250.000 συνταξιούχους. Το εγχείρημα της πληρωμής τους εν μέσω πανδημίας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Διοίκηση και το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ που το έφεραν εις πέρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.