papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-05-02

Μηδέν από μηδέν, μηδέν !! στα Ελληνικά σύνορα. Το παραδέχονται πλέον και οι Τούρκοι

Το άρθρο έγραψε ο δημοσιογράφος ο Εμίν Τσιόλασιαν και δημοσιεύθηκε στην τούρκικη εφημερίδα «Σοζτζιού» την 10.04.2020 με τίτλο «Τι συνέβη στα ελληνικά σύνορα!»
Μετάφραση Χαράλαμπος Καραγκιοζούδης
Αγαπητοί μου αναγνώστες, ας γυρίσουμε τώρα λίγες εβδομάδες πίσω  και ας προσπαθούμε να θυμηθούμε εν συντομία τι συνέβη εκείνη την περίοδο στα σύνορα με την Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν με μια ομιλία του κυρίου Ρετζέπ (Ερντογάν)…
Επέκρινε την αρνητική στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, λέει ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε περισσότερο τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας,διαμαρτυρήθηκε για τη οικονομική πτυχή αυτής της υπόθεσης και πρότεινε την εξής ιδέα: «Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε περισσότερο αυτή την τάση. Θ’ ανοίξουμε τα σύνορά μας με την Ελλάδα και θα επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν. Ας ασχοληθούν και αυτοί λίγο μ’ αυτό το πρόβλημα!..»
Στα καλά καθούμενα, μια χώρα θ’ ανοίξει τα σύνορά της στους αλλοδαπούς.. Στόχος είναι να δυσκολέψει την Ελλάδα και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος..
★★★
Με το που άκουσαν αυτή την είδηση, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες δεν καθυστέρησαν να φθάσουν στα Ελληνικά σύνορα. Μέσα σ’ αυτούς υπήρχαν άνθρωποι από κάθε έθνος και από κάθε χώρα… Συρία, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Σομαλία, Κένυα, Μοζαμβίκη και ότι σας έρθει στο μυαλό
Αυτή η είδηση κυκλοφόρησε παντού στην Τουρκία: «Όσοι θέλουν ας έρθουν στα σύνορα, να κάνουν διέλευση στην Ελλάδα». Σε όσους δεν μπορούσαν να βρουν αυτοκίνητα, διατέθηκαν λεωφορείαΑυτοί που είχαν χρήματα, νοίκιασαν ένα ταξί από την Κων/πολη και κινήθηκαν προς τα σύνορα.
Αλλά για κάποιο λόγο, αυτές οι ευκολίες(!) ίσχυαν μόνο για την Ελλάδα. Δεν ίσχυε για τη Βουλγαρία, συνοριακό μας γείτονα και μέλος της ΕΕ. Δεν ήταν στις προθέσεις των δικών μας, να διαταράξουμε τους Βούλγαρους!
★★★
Όλοι αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες άθλιοι μετανάστες όρμησαν στα σύνορά μας,  αδιακρίτως αν είναι νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, για να εκπληρώσουν το μεγαλύτερό τους όνειρο, να πάνε στην Ευρώπη και να βρουν δουλειά.
Ωστόσο η Ελλάδα δεν επέτρεψε τη διέλευσηΌμως στόχος αυτών που μας κυβερνούν, ήταν να τους ξαποστείλουν στην Ελλάδα και να μεταφέρουν εκεί όλα τα ηθικά και υλικά βάρη.
★★★
Ωστόσο, η Ελλάδα από την πλευρά της ήταν σε ετοιμότητα… Ανακοίνωσε  ότι δεν θα το επιτρέψει και έκλεισε τα σύνορα σε όλα τα σημεία διέλευσης.
Αυτό που συνέβη κατά μήκος των συνόρων, ήταν ένα παράδειγμα για όλο τον κόσμο… Στην περιοχή στήθηκαν αμέσως σκηνές. Αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συσσωρεύτηκαν από τις πόλεις και ιδιαίτερα από την Κων/πολη, που τις βρήκαν αμέσως αυτές τις σκηνές, αυτούς ποιος τους διοργάνωσε, δεν είναι γνωστό! Πιο σωστά ήταν γνωστό, αλλά δεν ανακοινώνονταν!
★★★
Κάποιοι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν τον ποταμό Έβρο κολυμπώντας. Κάποιοι θέλοντας να περάσουν εσπευσμένα στην άλλη πλευρά των συνόρων, συγκρούστηκαν με την Ελληνική αστυνομία και το στρατό.
Χρησιμοποιήθηκαν καπνογόνα, χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, τραβήχτηκαν συρματοπλέγματα. Ήταν σχεδόν στο σημείο να γίνει μακελειό.
Όλα τα τηλεοπτικά μας κανάλια και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων συσσωρεύτηκαν κατά μήκος των συνόρων. Όλα τα ΜΜΕ ήταν στην προσπάθεια φυσικά να δημοσιεύσουν το νούμερο ένα θέμα της χώρας μας.
★★★
Η δική μας επίσημη πλευρά έτριβε τα χέρια της και έκανε δηλώσεις: «Τα καταφέραμε !... Τώρα ας δούμε την Ελλάδα σ’ αυτή την υπόθεση. Εμείς περάσαμε πολλές δυσκολίες μ’ αυτούς τους πρόσφυγες και ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια. Ας ξοδέψουν και λίγο οι Έλληνες»
Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει σε κάθε σημαντικό γεγονός, αναδείχτηκε στην κοινή γνώμη ένα μεγάλο παραμύθι«Η τακτική μας ήταν επιτυχημένη και 135.000 άτομα έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι τώρα!..» Μην το κάνετε αυτό βρε αδερφέ, τους είπαμε μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε το έθνος με τέτοια φανταστικά νούμερα, αλλά δεν εισακουστήκαμε.
Εκεί, στην περιοχή κατά μήκος του Έβρου, ανοίξαμε ένα ακόμα νέο πρόβλημα στο κεφάλι μας,  για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους νηστικούς, που περιμένουν στις σκηνές ή στο ύπαιθρο και οι οποίοι έχουν μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο και ανοιχτές τουαλέτες. Αυτά είναι προβλήματα υγείας και θα έπρεπε να φροντίζονται. Η Νομαρχία και ο Δήμος Αδριανούπολης ενεργοποιήθηκαν. Τα δικά μας χρήματα άρχισαν και πάλι να ξοδεύονται σαν το νερό !...
★★★
Αγαπητοί μου αναγνώστες, στη συνέχεια τι έγινε? Ακριβώς σ’ αυτό το στάδιο, άρχισε η επιδημία του κορωναϊού. Η Είδηση κυκλοφόρησε σε όσους περιμένουν στα σύνορα: «Μέχρι εδώ ήταν κύριοι, τώρα  θα μαζευτείτε, θα γυρίσετε στα μέρη από τα οποία ήρθατε».
Εκατοντάδες λεωφορεία νοικιάστηκαν από τον κρατικό κορβανά, στα οποία επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες. Μερικοί οδηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μερικοί οδηγήθηκαν σε φοιτητικές εστίες σε νομούς κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Το αν υπήρχε κορωναϊός ή όχι εδώ, δεν ερευνήθηκε από καμία αρχή. (Δεν λέω ότι ξέρω, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχει ασθένεια.)
★★★
Εντάξει αλλά ποια είναι η κατάσταση τώρα? Αφού στάλθηκαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πίσω, διεξήχθη έρευνα κατά μήκος των συνόρων.
Όλα τα χωράφια ήταν καταπατημένα και όλα τα καλλιεργημένα χωράφια καταστράφηκαν.
Το περιβάλλον είχε μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή και ανοιχτές τουαλέτες. Υπήρχαν κάποιοι που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα?
Είναι γνωστό ότι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μπορεί να πέρασαν, αλλά αυτό το ποσοστό δεν φτάνει ποτέ τις 130000 ή τις 150000, όπως λένε οι αρμόδιοί μας.
★★★
Φθάσαμε στο τέλος και γυρίσαμε στην αρχή της υπόθεσης!.. Είπαν «αυτή τη στενοχώρια να την αφήσουμε λίγο στην Ελλάδα», αλλά πήγε στράφι…
Τώρα λένε μερικοί: "Άχ μωρέ, αν δεν είχε βγει αυτός ο κορωναϊός, θα είχαμε καταστρέψει την Ελλάδα !..»
Αποτέλεσμα: Μηδέν από μηδέν, μηδέν!!
Λυπούμαστε (κρίμα) τόσο και γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όσο και για τους πόρους (που ξοδεύτηκαν) και για την αξιοπρέπεια της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.