papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2021-04-10

ΤΕΕ – Κ.Δ. Θεσσαλίας: Συνάντηση εργασίας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ευρωπαϊκού έργου In2C

Συνάντηση εργασίας
στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου In2C είχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Κ.Δ. Θεσσαλίας, κ. Νίκος Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ευαγγελία Γκουντρουμπή με τον διοικητή Δομής Φιλοξενίας / Προσωρινής Υποδοχής Κουτσόχερου, κ. Απόστολο Παπαπαρίση, στις εγκαταστάσεις της δομής.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση και προώθηση της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας, στον κατασκευαστικό τομέα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία με τη Δομή, προκειμένου υπήκοοι τρίτων χωρών που διαβιούν εκεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, αναφορικά με τα ζητήματα της ασφάλειας στους εργοταξιακούς χώρους, αλλά και την ορολογία των τεχνικών εργασιών, ώστε να διευκολυνθούν στην ανεύρεση εργασίας στον κλάδο οικοδομής-κατασκευών.
Το In2C
Το ΤΕΕ – Κ.Δ. Θεσσαλίας είναι ο συντονιστής του προγράμματος “In2C- Integration of TCNs in the Construction sector”, έργου χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων στην τεχνική ορολογία και στη στήριξη των γνώσεων των Ευρωπαϊκών πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (π.χ. καθήκοντα και υποχρεώσεις στο χώρο εργασίας, θέματα υγιεινής και ασφάλειας). Οι εκπαιδευμένοι υπήκοοι τρίτων-χωρών θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους μέσω ενός ηλεκτρονικού εργαλείου αξιολόγησης και να λάβουν πιστοποιητικό, το οποίο θα μπορούσε να εισαχθεί ή να μεταφορτωθεί σε σχετικές πλατφόρμες της ΕΕ.
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι: Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική ΑΕ, Δήμος Λαρισαίων, Fundacion Laboral de la construccion (Ισπανία), Documenta (Ισπανία), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Κύπρος), Mediterranean Management Centre (Κύπρος), Folkuniversitetet (Σουηδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.