papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-04-16

ΠΟΣ με Κατρούγκαλο - «Ξεχάστε το υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ» - Σχολιασμός


Την Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, με θέμα το νέο ασφαλιστικό.   Από πλευράς Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξχος εα Β. Νικολόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αντγος εα Σ. Χαρωνίτη, ο Ταμίας Αντγος εα Κ. Βερνίκος και ο  Αναπλ. Γεν. Γραμματέα Σχης εα Δ. Ταραντίλης.
Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίον έγινε μια αρχική ενημέρωση και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.
Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος ήδη είχε ενημερωθεί επί του υπομνήματος και των προτάσεων μας, μας ενημέρωσε για αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και τις θέσεις του επί του ασφαλιστικού. Τα κύρια σημεία είναι:
§ Ένταξη απάντων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η διαφορά εργασιακού περιβάλλοντος έγκειται στους εν ενεργεία. Για όλους τους συνταξιούχους ένταξη με τους ίδιους κανόνες, χωρίς οποιαδήποτε εξαίρεση.
§ Οι κρατήσεις επί του μισθού θα είναι στο 20% του εισοδήματος, σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο.
§ Στους ήδη συνταξιούχους ΔΕΝ θα υπάρξει μείωση συντάξεων. Θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, αλλά η διαφορά θα καλυφθεί με την «προσωπική διαφορά».
§ Εθνική Σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης.
§ Θα εκτελεσθούν οι αποφάσεις δικαστηρίων που αφορούν ατομικές προσφυγές και όχι φορέων. 
Η ΠΟΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
§ Την αντισυνταγματικότητα ένταξης των Στρατιωτικών και Δημοσίων λειτουργών στον ΕΦΚΑ (γνωμοδότηση 4ης Ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ε.Σ. της 29/6/2010) και σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.
§  Προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου είναι η ενοποίηση ΜΟΝΟ των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς οποιαδήποτε μνεία στο Δημόσιο τομέα.
§  Τις οικονομικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων.
§ Τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ (μας ενημέρωσε ότι  δεν θα υλοποιηθεί).
Πέραν των παραπάνω η Ομοσπονδία ζήτησε τη συμμετοχή της στη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου. Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί του τρόπου υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης (πχ για τα έτη φοίτησης στις παραγωγικές σχολές κλπ), οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν θετικά και θα εξετασθούν.
ΣΧΟΛΙΟ Παπαπαρίση: Συγχαρητήρια στην ΠΟΣ. Οι επαφές με βουλευτές, υπουργούς και φορείς είναι ο μόνος τρόπος να μάθουν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας, αρκεί να γίνονται από συναδέλφους που έχουν γνώση, θάρρος να εκφράσουν με καθαρή γλώσσα τις θέσεις μας και να βάζουν πάνω από τυχόν ιδεολογία και προσωπικά συμφέροντα τον Συνάδελφο. Κυνικότατος ο κ. Κατρούγκαλος. «Δεν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ.», «Εκτέλεση αποφάσεων δικαστηρίου μόνον σε ατομικές προσφυγές» (παραλίγο να έλεγε, να βγάλουμε κι εμείς οι δικηγόροι, κάτι), «Μεγάλες μειώσεις σε νέους συνταξιούχους», «Μειώσεις σε παλαιούς συνταξιούχους από το 2019(?) μέσω επανυπολογισμού - Η καυτή πατάτα στους επόμενους», «Ένταξη στο ΙΚΑ των αποστράτων χωρίς εξαιρέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.