papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-21

Δήλωση Καμμένου για αφελείς «Θα ψηφίσω το πάγωμα αν η κυβέρνηση...»

Η ΠΟΕΣ υποστηρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος Τσουκαράκης με τον ΥΕΘΑ Καμμένο και ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία που αφορά στα ειδικά μισθολόγια. Ένα γνωστό site που ασχολείται με θέματα ΕΔ και ΣΑ, κάνει ένα βήμα παραπάνω...
Υποστηρίζει ότι ο Καμμένος (ΥΕΘΑ και πρόεδρος ΑΝΕΛ), ο Βίτσας (ΑΝΥΕΘΑ) και ο Δρίτσας (Υπουργός Ναυτιλίας) δήλωσαν ότι η τροπολογία περί παγώματος μισθολογικών προαγωγών δεν μπορεί να ψηφιστεί. Λείπει μόνον η δήλωση του Υπουργού Τόσκα. 
To real.gr γράφει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει την τροπολογία για «πάγωμα» ειδικών μισθολογίων αύριο μόνο εάν καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών.
Υπόψη ότι οι μισθολογικές προαγωγές πάγωσαν την 1η Ιουλίου 2011 (πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου - ΥΕΘΑ Βενιζέλος - ΑΝΥΕΘΑ Μπεγλίτης, ξεπάγωσαν την 1η Αυγούστου 2012 (πρωθυπουργός Σαμαράς - ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος - ΥΦΕΘΑ Καράμπελας και Ελευσινιώτης) και ξαναπαγώνουν τώρα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, ΥΕΘΑ τον Καμμένο και ΑΝΥΕΘΑ τον Βίτσα.
ΆΠΟΨΗ: Η τροπολογία θα ψηφιστεί χωρίς απώλειες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που παίζεται αυτό το θέατρο. Η δέσμευση που ζητά ο Καμμένος από την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα δοθεί με ευκολία. Άλλωστε "το τάξιμο δεν κλείνει σπίτια, το δόσιμο κλείνει". Μην ξεχνάμε επίσης ότι εδώ και 17 μήνες όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΑΝΕΛίτες δηλώνουν ότι θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ. Στο πότε έχουν ένα πρόβλημα και δεν απαντούν. Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε ήταν ο Κατρούγκαλος που σε συνάντηση με την ΠΟΣ δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να δοθεί, ενώ λίγο μετά και την "επικαιροποίηση" της αντισυνταγματικότητας της σχετικής παραγράφου του ν.4093/2012 δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα να βρεθούν τα ισοδύναμα.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.