papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-09-21

Τι άλλο θ' ακούσουμε... από ανθρώπους χωρίς ένσημα;

Η ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΙΑ του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, που σε μένα τουλάχιστον δίνει άλλα δέκα ολόκληρα χρόνια ζωής, αφού ακούμπησα ήδη τα 60(!), είναι βεβαίως ένα χάρισμα που από γενέσεως του ελληνικού κράτους κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν διέθετε... Τί είπε όμως ο Αλέξης για την συμπαθή κοινωνική τάξη των συνταξιούχων, των απόμαχων της ζωής, που τόσο πολύ πείραξε τους πολιτικούς του αντιπάλους και σόκαρε το πανελλήνιο, ακόμα και τους προσκείμενους στην αφεντιά του πολίτες; Την αλήθεια είπε! Πού πας καλέ μου κύριε, συνταξιούχε, μετά τα 70; Άντε κάτσε στα αυγά σου που μου θέλεις να ζεις σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και να σε πληρώνουν οι άλλοι για καμία εικοσαριά χρονάκια ακόμα. Διότι με φυσικό τρόπο πρέπει να προετοιμάζεσαι να αποδημήσεις εις Κύριον άμα ξεπέρασες τα... εβδομήντα!
* ΚΙ όμως...Η δήλωση του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό και τους περισσότερους συνταξιούχους που πέρασαν τα εβδομήντα έτη της υπαρξιακής καριέρας τους, μπορεί να παρερμηνεύτηκε  από πολλούς και άλλους να τους θύμωσε, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να είναι. Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα παλικάρια τούτης της (αριστερής) κυβέρνησης δείχνουν τόσο καθαρά την διαφορετική τους θέση στο ελληνικό πατροπαράδοτο τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια». Τί δεν πείραξαν από τα τρία ιδανικά που είναι βαθειά ριζωμένα στην ψυχή των Ελλήνων; Την πατρίδα την ξεπουλούν, την θρησκεία την προσέβαλαν και την οικογένεια την διέλυσαν! Σιγά τώρα μην απέδιδαν και τον ανάλογο σεβασμό στους συνταξιούχους. Αν και οι περισσότεροι που πέρασαν τα εβδομήντα με την ...μακροζωία  τους, αδυνατίζουν το ασφαλιστικό σύστημα, εν τούτοις είναι μια θλιβερή αλλά αληθινή διαπίστωση - την οποία όμως μόνον ένας πρωθυπουργός που στερείται «προτέρου εργασιακού βίου» (του γνωστού τοις πάσι ενσήμου) - δεν δικαιούται να κάνει...
ΑΝ είναι να παρερμηνευτούν, ας παρεξηγηθούν τούτες οι διαπιστώσεις. Όμως, εδώ μιλάμε για διαφορετικούς κόσμους από εκείνους που τόσες δεκαετίες γνωρίζαμε. Άνθρωποι, ας πούμε, που δεν έχουν βαπτίσει με το μυστήριο της εκκλησίας τα παιδιά τους και δεν στέκονται με ευπρέπεια και σεβασμό απέναντι από το ελληνικό σύμβολο, την σημαία, ανήκουν σε άλλους διαφορετικούς κόσμους, που ο σεβασμός προς την τρίτη ηλικία  περιορίζεται σε... μελέτες εξοικονόμησης πόρων για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού! Ακριβώς έτσι...
ΤΙ είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ; «...αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος….». Παλιός συνάδελφος δε, ενημερώνει ότι και στο παρελθόν εκδηλώθηκε... εκκωφαντική σιωπή των δημοσιογράφων όταν, ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης έλεγε, "το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων είναι ότι οι Έλληνες ζουν πολλά χρόνια!»
* ΑΛΛΑ όπως μου γράφει μια φίλη μου δημοσιογράφος, (η οποία κάλυπτε μια ζωή το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, και ακολουθούσε στα ταξίδια τους όλους τους πρωθυπουργούς), ποιός τους εξέλεξε αυτούς; Εμείς βεβαίως. Ο σοφός λαός! Και αφού την πάθαμε και τώρα, αλλά και στο παρελθόν, μετά το «καλά να πάθουμε» δεν είμαι βέβαιος ότι πιάνει τόπο μετά από όλα αυτά τα δεινά που μας βρήκαν και συνεχίζουν να μας βρίσκουν, το «ίσως προλαβαίνουμε να τα αλλάξουμε όλα». Μα, ΟΛΑ!
Γράφει ο Χρήστος Τσαντήλας / http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.