papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-05-05

Τρία φέρετρα και τέσσερις νεκροί φωνάζουν «βγάλτε τώρα τις κουκούλες»


Του Γεωργίου ΝτόβαΔημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθερία πριν 10 χρόνια!!

Τρία φέρετρα και τέσσερις νεκροί φωνάζουν «βγάλτε τώρα τις κουκούλες». Μαζί τους φωνάζουν τα εκατομμύρια φιλήσυχων πολιτών αυτής της ταλαίπωρης χώρας που παρακολούθησαν άναυδοι τα τραγικά γεγονότα του ολοκαυτώματος της τράπεζας MARFIN BANK της οδού Σταδίου το μεσημέρι της 5ης Μαΐου και του θανάτου τριών εργαζομένων σ’ αυτή, εκ των οποίων μία ήταν εγκυμονούσα γυναίκα. Οι εικόνες της φρίκης έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας αλγεινή εντύπωση και δικαιολογημένη αγανάκτηση για μια χώρα που προσπαθεί να γιατρέψει τις οικονομικές της πληγές κι από πάνω ανοίγει άλλες πιο οδυνηρές. Ας μου πει κάποιος αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς και τ’ αδέρφια αυτών των αθώων θυμάτων και να τους παρηγορήσει. Αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς και το σύζυγο της κυοφορούσας κοπέλας που δεν αξιώθηκαν να δουν το βλαστάρι τους στην αγκαλιά της μάνας και να το σφίξουν στην αγκαλιά τους. Ούτε ο χάρος με κουκούλα θ’ αντέξει να σηκώσει αυτό το κρίμα. Ας τους παρηγορήσει ο Θεός της αγάπης, κι η λύρα του Ορφέα που κατέβηκε στο κάτω κόσμο για να παίξει και συγκινήσει τον Άδη να του δώσει την Ευριδίκη του και επιστρέψουν μαζί στον πάνω κόσμο.
Κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης, Χάρη Καστανίδη της δικαιοσύνης και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη της προστασίας του πολίτη, που κατέχεστε από μεγάλη ευαισθησία για τη δικαιοσύνη και τα προσωπικά δεδομένα, θα δείξετε ανάλογη ευαισθησία για την προσωπική τραγωδία αυτών των οικογενειών και να παραιτηθείτε, πριν σας καλέσει με τον ύμνο του ο Ορφέας από τη Ληβείθρα του Ολύμπου τραγουδώντας: «Εσένα Νέμεση καλώ, τη βασίλισσα την πανίσχυρη, μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων, την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση, εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο […] σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου, και οι άνθρωποι βογκούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου, γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό, ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου. [….] Έλα ευλογημένη και ιερή θεά, εισάκουσε την προσευχή μου, και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου, την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε την ώρα της ανάγκης, και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής, τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.»
Το τραγικό αυτό γεγονός ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής της κουκούλας ως μέσον προστασίας προσωπικών δεδομένων και κατέστη σύμβολο αυθάδους βίας πηγάζουσας από υπερβολικό πάθος κατά της πολιτείας και των πολιτών. Τι είναι εκείνο που οδήγησε στην πνευματική τύφλωση νέων ανθρώπων ώστε να διαπράξουν ένα τόσο βαρύ έγκλημα που παρόμοιό του δεν συναντάει κανείς ούτε στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες; Η απάντηση έρχεται από παλιά, και είναι η πολιτική, ηθική και κοινωνική παρακμή, που μαστίζει συχνά τον ελληνισμό και τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Όλοι ψάχνουν το αυγό του φιδιού που λέγεται βία και τρομοκρατία, φανατισμός και μισαλλοδοξία, διαφθορά και αρχομανία, όλοι το εκκολάπτουν ώσπου να μας ζώσουν από παντού τα φίδια και να μην ξέρουμε πώς να σωθούμε.
Οι φυσικοί αυτουργοί μπορούν να συλληφθούν και τιμωρηθούν. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως θα μείνουν ατιμώρητοι για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταργήσουν κατεπειγόντως τον νόμο Δένδια, που προέβλεπε αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους κουκουλοφόρους, με το σκεπτικό του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι η ασφάλεια των πολιτών θα αντιμετωπισθεί με την επιχειρησιακή δράση και την παρουσία του Κράτους!!..
Νεαρά άνθη της πατρίδας, βγάλτε αμέσως τις κουκούλες. Δεν είναι για σας η κουκούλα, δεν σας ταιριάζει. Δείξτε τα νεανικά σας πρόσωπα, γιατί τα πρόσωπά σας είναι το φως κι όχι το σκοτάδι που μερικοί θέλουν να εκμεταλλευτούν. Με κρυμμένα πρόσωπα μοιάζετε με την Κου Κλούξ Κλάν, που ήταν αντίθετη στη φυλετική ισότητα πριν δύο περίπου αιώνες και σήμερα η χώρα τους έχει Αφροαμερικανό πρόεδρο. Είχε για όπλα της τη βία, την τρομοκρατία, τις δολοφονίες και στόχο της την καταπίεση των μειονοτήτων, και τον εκφοβισμό των εργατικών συνδικάτων.
Μοιάζετε με τους δοσίλογους της κατοχής, που πρόδιδαν στους κατακτητές, Έλληνες πατριώτες, για να οδηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Αυτό το εξάρτημα είναι μισερό και αποκρουστικό. Σκορπάει το φόβο και την ανασφάλεια σε μικρούς και μεγάλους. Σήμερα δράτε χωρίς αντίπαλο δέος κι αυτό τιμά ιδιαίτερα όλους όσους δεν ακολουθούν αυτές τις μεθόδους πάλης. Εγκαταλείψατε αμέσως αυτή τη διαμαρτυρία της φωτιάς και του θανάτου. Είναι μεγάλο κρίμα να ζούμε σ’ ένα τόσο όμορφο τόπο και να θέλουμε να τον καταστρέψουμε.
Τη βία μερικοί την θέλουν για τους άλλους, ποτέ όμως για τους ίδιους κι ας είναι χειρότεροι από τους άλλους.
Λάρισα 7-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.