papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-28

Διαπιστώσεις Ημερίδας ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ ‘’Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Ελληνικής Θράκης ‘’ {Κομοτηνή 24 Οκτ και Ξάνθη 25 Οκτ 14}

Ξάνθη, 25 Οκτ 2014
Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Ξάνθης, ως συνδιοργανωτής και οικοδεσπότης της παραπάνω ημερίδας, του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, μετά την ολοκλήρωση της και την επιτυχία των σκοπών της, που ήταν η ρεαλιστική, επιτόπια ενημέρωση τόσο των Φορέων όσο και των Κατοίκων της Θράκης, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, αλλά και συγκεκριμένων προτάσεων, για την συντονισμένη λήψη των αναγκαίων / νόμιμων μέτρων, (σε εφαρμογή της συνθήκης Λωζάνης, κλπ), για την οριστική αποτροπή της διαρκώς αυξανόμενης τάσης της Τουρκίας, που επιχειρεί, μέσω του Γενικού Προξενείου της στην Κομοτηνή, αλλά και των εντόπιων οργάνων του, να...
επεμβαίνει με παράνομο, πέρα από κάθε αρχή δικαίου, προκλητικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο τρόπο, στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελληνικής Πολιτείας ειδικότερα στη Θράκη (αλλά και στο εξωτερικό και αλλού.), που στοχεύουν στην χαλιναγώγηση και τον εκτουρκισμό των Ελλήνων συμπατριωτών μας της Μουσουλμανικής Μειονότητας,
Ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί    Θ ε ρ μ ά,
Κομοτηνή, 24 Οκτ 2014
Τους 350 και πλέον κατοίκους στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, καθώς και τους 260 και πλέον κατοίκους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, από την τοπική Κοινωνία της Ξάνθης και & των γειτονικών περιοχών, οι οποίοι, αν και ήταν Σάββατο και παρά τη συνεχή βροχόπτωση, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις 6 εξειδικευμένες εισηγήσεις της ημερίδας, συνολικής διάρκειας πλέον των 4 ωρών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Πόλης, καταδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, για τα σοβαρά θέματα της ημερίδας που εστίαζαν κυρίως στις διαχρονικές αστοχίες, όπως αποδείχτηκε εκ των αποτελεσμάτων, του Ελληνικού Κράτους και των Τοπικών Φορέων του, που πολλές φορές, ενεργούσαν και ενεργούν, αυτοσχεδιάζοντας στη Θράκη μας.
Όσες Τοπικές Αρχές και Φορείς, ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκληση μας και παρευρέθησαν. Συγκεκριμένα: το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμονα, το Στρατηγό Διοικητή Δ’Σ. Στρατού, Αντγο κ Χρήστο Χαλκίδη, που προσήλθε με τον Υποδιοικητή Υπτγο κ. Ιωσήφ Μαυράκη και το σύνολο των Ανωτάτων Αξιωματικών της Ξάνθης, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ξάνθης, Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Αγκόρτσα, τους τέως Βουλευτές κκ Γεώργιο Παυλακάκη και Παναγιώτη Σγουρίδη, τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη, τον εκπρόσωπο του Βουλευτή κ Αλέξανδρου Κοντού, τους εκπροσώπους ΑΔ Ξάνθης και ΠΥ Ξάνθης, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κα Κυριακή Κιούση - Σιούτη, όπως και όλους τους Συλλόγους – Ενώσεις με συναφείς Εθνικούς και Κοινωνικούς σκοπούς. Επίσης τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη, κ. Νικόλαο Πιπερίγκο, ο οποίος παρακολούθησε την ημερίδα στην Κομοτηνή, στις 24 Οκτ. 14
Τους Φορείς και Ιδιώτες που μας συνέδραμαν, με τη δωρεά διάθεση αιθουσών, δημοσίευση διαφημίσεων, τη οικονομική μας ενίσχυση και διάθεση μέσων, για την προετοιμασία της Ημερίδας σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Συγκεκριμένα και  με χρονολογική σειρά, τους παρακάτω: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης/Δημοτικό Αμφιθέατρο. - Ίδρυμα Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ).- Δ’Σ ΣΤΡΑΤΟΥ - Εμπορικό Επιμελητήριο Ξάνθης. - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗΣ & ΣΙΑ, Ε.Ε. - Τα ΜΜΕ Ξάνθης και Κομοτηνής {Τύπος - Ραδιόφωνα – TV - blog, κλπ.} Ιδιαίτερα το κανάλι XANTHI CHANNEL, για την τηλεοπτική προβολή της εκδήλωσης, πλην ενός μέσου, στην Ξάνθη (*).
Ξάνθη, 25 Οκτ 2014
Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ / Ν. Ξάνθης, πλέον των παραπάνω, αφού μελέτησε διεξοδικά τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις κριτικές που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της διεξαγωγής, που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν θετικές, συμπληρωματικά παραθέτει για ενημέρωση των αρμοδίων ή και προβληματισμό της κοινής γνώμης, τις ακόλουθες σκέψεις- απορίες:
Μεταφέρει την εύλογη απορία και ερωτηματικά, που διατυπώθηκαν από παρόντα Βουλευτή στην Κομοτηνή, αλλά και από άλλους στην Ξάνθη, για τους λόγους και τις τιθέμενες προτεραιότητες στο ατομικό πρόγραμμα, των αιρετών του Κοινοβουλίου και όλων των Βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Ξάνθη και στην Κομοτηνή( προσήλθε στο τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ Μέτιος,που στο σύνολο τους σχεδόν, απείχαν και δεν προσήλθαν, (πλην όσων αναφέρθηκαν παραπάνω), σε μια τέτοια σημαντική ημερίδα, που όλες εισηγήσεις ήταν για τη ΘΡΑΚΗ.
Εκφράζει την ίδια απορία για την παράλειψη παρουσίας έστω εκπροσώπων από τις Πρυτανικές Αρχές, τον Περιφερειακό Προϊστάμενο Εκπαίδευσης και Διευθυντές ΔΔΕ-ΔΠΕ, κλπ), αφού μία από τις εισηγήσεις, αφορούσε την Εκπαίδευση των Θρακιωτών Ελλήνων Μουσουλμανοπαίδων της Πατρίδας μας.
Διευκρινίζει, ότι ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, εστάλησαν έγκαιρα σε όλες τις Αρχές και τους Αιρετούς των Ν. Ξάνθης και Κομοτηνής, (Χριστιανούς και Μουσουλμάνους) όπου προφανώς υπήρχε η δυνατότητα, να επιλέξουν την παρακολούθηση της ημερίδας, σε μία από τις δύο (2) πόλεις.
Ξάνθη, 25 Οκτ 2014
Επισημαίνει ότι δεν κάνει εξωτερική πολιτική, που είναι έργο των αρμοδίων Αρχών και θεσμοθετημένων Υπηρεσιών της Πατρίδας, απλά ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής Κοινωνίας, δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σύμφωνα με την υφισταμένη νομοθεσία και έχει επικεντρωθεί σταδιακά, εδώ και τρεισήμισι (3,5) χρόνια, αρχικά με την εθελοντική συνδρομή μελών του και σταδιακά, σε αγαστή συνεργασία με άλλους Συλλόγους - Ενώσεις με ίδιους ή συναφείς σκοπούς, σε ποικίλες ενέργειες Κοινωνικής προσφοράς, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες για την τόνωση του Εθνικού Φρονήματος, τόσο των Μελών του, όσο και του Ξανθιώτικου και όχι μόνο λαού, που σημειωτέον ανταποκρίθηκε και έχει έμπρακτα αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες, τις οποίες διαρκώς εμπλουτίζουμε, κατόπιν προτάσεων τους. (πχ. τοποθέτηση μεγάλης Σημαίας στο υψ. ‘’Αυγό ‘’, για να είναι ευκρινώς ορατή από την Ξάνθη, κλπ).
Παρακαλεί, όσους επιθυμούσαν και δεν δυνήθηκαν να θέσουν ερωτήματα στους εισηγητές, λόγω του περιορισμένου χρόνου, να τα απευθύνουν στο ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ, με όποιο από τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: Ταχ. Διεύθυνση: Νίκης 11, ΤΚ 105 57, Αθήνα / Τηλέφωνο: 2108211025, FAX: 2108211056 / e-mail: elesme@otenet.gr / Ιστοσελίδα: www.elisme.gr.
Διευκρινίζει, ότι η ίδια Ημερίδα με τους ίδιους εισηγητές (πλην ενός), πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 2014, με συνδιοργανωτές την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ και το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ(**). Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. (www.elisme.gr).
Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού.
Για το ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ
           (κιν 6937100910)
Σημείωσεις
* Το συγκεκριμένο μέσο, όχι μόνο δεν δημοσίευσε τα σχετικά ενημερωτικά ΔΕΛΤΙΑ, για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή της Ημερίδας, αλλά τουναντίον ,την  ‘’πολέμησε ‘’, με αυθαίρετες και αστήριχτες επιχειρηματολογίες –σοφίσματα, που εστρέφοντο σε βάρος τόσο των διοργανωτών με ευτελείς υπαινιγμούς, όσο και των καταξιωμένων εισηγητών. Αυτή είναι βέβαια η προσφιλής του μέθοδος, στη στρατευμένη και ανεξήγητη θέση του, που μάλιστα είναι συνήθως με ανώνυμο δημοσίευμα, για την εξυπηρέτηση άγνωστων σε μας και την πλειοψηφία των Κατοίκων της Θράκης, ύπουλων σκοπών.
** Παρακολουθήσαμε την εθνικώς ενδιαφέρουσα ημερίδα των Αθηνών και ζητήσαμε εγγράφως να διεξαχθεί και στη ΘΡΑΚΗ, όπως και συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.