papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-28

Tα «στοιχειωμένα» κτίρια του ΑΟΟΑ στη Λάρισα

ΣΧΟΛΙΟ: Δημοσιεύθηκε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της 28ης Οκτωβρίου 2014. Ας το δουν το θέμα εκεί στην Αθήνα. ApostolosPapaparisis.blogspot.gr. 

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Για χρόνια απασχολούν. Την περιοχή, τα συμβούλια των κατοίκων (συνοικιακά κλπ), τον Δήμο Λαρισαίων και τα μέσα ενημέρωσης. Τα «στοιχειωμένα» κτίρια του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), στη γωνία των οδών Γαλάτη και Μιαούλη, απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου και το 5ο Γυμνάσιο- Λύκειο Λάρισας. Το έθεσαν και πάλι κάτοικοι της περιοχής στη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου, της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας, την εβδομάδα που πέρασε.
Ακούστηκαν πολλά: Στοιχειωμένα, εγκαταλειμμένα, πηγή κινδύνου για πυρκαγιές, ποντίκια κλπ. Αναξιοποίητα παραμένουν, ως έχουν και οι όποιες ενέργειες έγιναν ως τώρα, ανταλλαγή ή άλλο τι, δεν...
καρποφόρησαν. Μαζεύτηκαν και 600 υπογραφές κατοίκων, υπήρξε και παλιότερη δέσμευση της δημοτικής αρχής να δεσμεύσει το οικόπεδο και να ανταλλάξει, με στόχο να κτιστεί εκκλησία ή πάρκο. Αυτό που ζητούν πλέον οι κάτοικοι, όπως τέθηκε στη συνέλευση, είναι να εκλείψει το «αίσχος» της περιοχής. Είναι «όνειδος» ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ως μια πρόχειρη λύση, για να μην ρημάζουν τα σπίτια, κάτοικοι πρότειναν να δοθούν σε άστεγους. Ώστε να καθαριστούν και να μην αποτελούν πηγή ρύπανσης. Πάντως, το οικόπεδο με τα παλιά σπίτια, έχει και δένδρα και πράσινο, που θα πρέπει να καθαριστεί και να διατηρηθεί.
Επίσης, έγινε πρόταση, να γίνει συνάντηση των περιοίκων επί τόπου και να ληφθούν άμεσες αποφάσεις και μάλλον θα είναι το επόμενο βήμα των κατοίκων.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.