papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-12-20

Συνάντηση με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. συναντήθηκαν την  12 Δεκ 2014 με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης που έγινε αποδεκτό. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο ΥΠΕΘΑ, διάρκειας περίπου μίας ώρας, συμμετείχαν επίσης ο Δντής του ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ Σμχος (Ι) κ. Χρήστος Πεταλάς και αρμόδιοι Επιτελείς.
Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στην κ. ΑΝΥΕΘΑ.
Παρουσιάσθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ., ενώ...
παράλληλα κατατέθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις εφικτής διευθέτησής τους. Επίσης συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και δηλώσαμε τη διάθεσή μας για συνεχή συνεργασία όπου απαιτείται.
Τα θέματα αυτά αφορούσαν οικονομικά –Μετοχικά Ταμεία, Υγεία – Νοσηλεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Κ.Α.Α.Υ. (για τα οποία επιδόθηκαν στατιστικοί πίνακες, απ' τους οποίους αποδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη τροποποίησης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης) – Στρατιωτικές Λέσχες – Πρατήρια, διάφορα και επικοινωνιακά όπως αναλυτικά φαίνονται στο συνημμένο υπόμνημα.
Η κ. ΑΝΥΕΘΑ μας ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση, μας δήλωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας στο υπουργείο για τα θέματα που μας αφορούν, ότι θεωρεί πως μέχρι τώρα έχει γίνει στο μέτρο του δυνατού η όποια επίλυση των θεμάτων αυτών που έχουν αντιμετωπισθεί.  Ειδικότερα μας είπε αναφορικά με την κατάθεση τροπολογίας παράτασης δημιουργίας αποθεματικού Μ.Τ.Σ. από 4 στα 8 χρόνια, ότι αυτό έχει γίνει πρόσφατα, δεν θα ήταν σωστό να αλλάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση είναι αρμοδιότητος κ. ΥΦΕΘΑ, ενώ για το θέμα που αφορά αναδρομική ισχύ λήψης «εφάπαξ» από ΕΜΘ ότι σε αυτό υπήρχε άρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών.  Σε αυτό το σημείο, τονίσαμε στην κ. ΑΝΥΕΘΑ ότι αφορά πραγματικό μικρό αριθμό Στελεχών και είναι εφικτό να διευθετηθεί.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ενώ επιπλέον η κ. ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι θα έχουμε περαιτέρω ενημέρωση και απαντήσεις για όλα τα τεθέντα θέματα αρμοδιότητάς της, μέσω του Δντη του Στρτκου Γραφείου.
Τέλος ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. επέδωσε αναμνηστικό  στην κ. ΑΝΥΕΘΑ.
Θεωρούμε ότι ήταν μια χρήσιμη και εποικοδομητική για τις δύο πλευρές συνάντηση, στην οποία κάναμε κοινωνό των θεμάτων μας την κ. ΑΝΥΕΘΑ και το Επιτελείο της, παρά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της που οφείλεται στην επί δύο φορές αναβολή της από την προγραμματισθείσα της 24 Νοε 2014, λόγω ανειλημμένων εκτάκτων υποχρεώσεων στο ΥΠΕΘΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. παρακολουθεί συνεχώς και εκ του σύνεγγυς όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας, όντως πάντα έτοιμο για κάθε συνεργασία, αλλά και για κάθε νόμιμη αντίδραση, όταν θίγονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Αποστράτων Μελών της Ένωσης.
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και καλές εορτές ,με υγεία. Αγαπητοί συνάδελφοι εα με φωτογραφίες μόνο δεν γεμίζει το τσουκάλι. Η κ. ΑΝΥΈΘΑ τα γνωρίζει τα προβλήματα μας και ως εκ τούτου οι φωτογραφίες μόνο δεν αρκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.