papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-05-30

Τι υπέγραψε ο Χαρδούβελης και τι ο Βαρουφάκης;

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς αν υπέγραψε κάποια συμφωνία η νέα συγκυβέρνηση, τι ακριβώς υπέγραψε, ποιος το υπέγραψε και με τι όρους το υπέγραψε, παρατίθενται στη συνέχεια τα πλήρη αγγλικά κείμενα των δύο τελευταίων τροποποιήσεων - παρατάσεων της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. 
Της 19ης Δεκεμβρίου 2014 που υπογράφηκε από Klaus Regling (EFSF) και Christophe Frankel (EFSF), από Ελλάδα Γκίκας Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ), από ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, από Ελληνικό FSF (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελαρίου και Γεώργιος Κουτσός. Της 27ης Φεβρουαρίου 2015 οι ίδιοι πλην του ΥΠΟΙΚ που υπέγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Η πρώτη εγκρίθηκε από τη Βουλή, ανώ η δεύτερη δεν ήρθε καν στη Βουλή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράγραφο 6 της τρίτης τροποποίησης [ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ] αναγράφεται ρητώς ότι και αυτή αλλά και όσες μη συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, ενώ τα συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά που μπορεί να προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας τρίτης τροποποίησης της σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Τέλος, αναγράφεται ότι η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδα και το Ελληνικό ΤΧΣ παραιτούνται αμετάκλητα και άνευ όρων από οιαδήποτε ασυλία. Ακολουθούν τα δύο κείμενα.

Και αυτήν που υπογράφηκε από την νυν κυβέρνηση. Υπογράφουν  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.